Džigarijada u Crvenom Grmu

Oko pečenjarnice Bingo u Crvenom Grmu danas se širi miris džigerice.

Riječ je o drugoj po redu Džigarijadi, međunarodnom natjecanju u spremanju džigarice na kojem se natječe mnoštvo ekipa iz čitave Hercegovine i Dalmacije.

Prema riječima organizatora Zorana Hercega, odazvalo se 14 ekipa, a svi su oni danas marljivo sjeckali i pripremali džigaricu te dodavali razne začine, s ciljem da osvoje prvo mjesto.
U žiriju su renomirana imena, poznati književnik i gastro stručnjak Veljko Barbieri, slavni hrvatski alpinist i ljubitelj džigerice Stipe Božić, te poznati vrgorski ugostitelj Zvonko Prvan, a oni će kušati sva jela te proglasiti pobjednika.


O džigerici
Rijetko se događa da upoznate nekoga tko je jeo džigaricu, a da nema o njoj jako mišljenje. Prvi zalogaj ostavlja mnoge u želji za još jednom porcijom, a na sreću onih koji su ljubitelji ove namirnice, džigarica (jetrica) je dio životinje koji sadrže najviše nutrijenata. Radi se o fantastičnom izvoru esencijalnih amino kiselina. Jetrice su pune proteina koji su važni za organizam, sadrži malo kalorija, ali puno vitamina i minerala.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?