Pogriješio pa umjesto 137 glasova upisao nula Dodikovoj protukandidatkinji

Nakon što su podaci Središnjeg izbornog povjerenstva pokazali da je Jelena Trivić koja se protiv Milorada Dodika borila za mjesto predsjednika RS-a osvojila nula glasova u rodnom selu svoje majke, predsjednik Biračkog odbora u selu Krajišnik u Gradiški, Stevan Gutić javno je priznao da je u zapisniku poslao netočne podatke o broju glasova na njezinu štetu.

Kazao je da je bio umoran i da je pogriješio, pa je upisao da je ona osvojila nula glasova.

„Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na listu nalazio iznad Jelene, uveo podatke umjesto njoj, 137, a Jeleni sam stavio tri nule“, rekao je Gutić ekipi bijeljinske televizije, koja je posjetila ovo selo nakon što ga je Trivić navela kao jedan od primjera krađe njenih glasova.

Mnoge su iznenadili podaci iz selo Krajišnik, udaljenog desetak kilometara od Bosanske Gradiške koje je i rodno mjesto majke Jelene Trivić. Sa ovog biračkog mjesta koje nosi broj 10, dostavljeni su podaci Središnjem izbornom povjerenstvu BiH prema kojima je Milorad Dodik, kandidat SNSD-a osvojio 141 glas, Zoran Kalinić kandidat stranke Naša priča RS – 137, a Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a niti jedan glas.

“Jelena je ovdje rođena. Njena majka je rođena i odrasla ovdje i nije moguće da nije bilo glasača. Meni se puno ljudi javljalo. Glasala sam ja, muž, brat, snaja, bratova snaja, sin, glasalo je puno ljudi. Kao, greška je bila, taj neki Zoran Kalinić, greškom otišlo njemu. Kako je otišlo u Čelincu isto na taj način? To je nemoguće”, rekla je jedna umirovljenica, a nakon ovih izjava, novinari su posjetili predsjednika biračkog odbora.

Na pitanje zna li da je njegov potez kazneno djelo, Gutić je odgovorio: „Pa, znam, ali ja sam obavio razgovor u izbornoj komisiji. Oni su rekli da se ništa ne popravlja, nego da će se ponoviti brojanje“.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?