Dinamo remizirao sa Salzburgom

Nogometaši Dinama i Red Bull Salzburga odigrali su na maksimirskom stadionu, u 4. kolu skupine E Lige prvaka, utakmicu bez pobjednika 1-1 (1-1).

Oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Gosti su poveli u 12. minuti, a s 15 metara iskosa precizan je bio Nicolas Seiwald. Dinamo je potom zaigrao bolje i rezultatski minus izbrisao krajem prvog poluvremena, a u 40. minuti strijelac je bio Robert Ljubičić. Unatoč tome što su oba sastava imala dosta prilika u drugom dijelu, rezultat se nije mijenjao.

Dinamo je dobro i poletno otvorio utakmicu, a najviše se na samom startu iskazao Špikić prodorima po krilu. No, prava šansa se pred austrijskim vratima nije dogodila, a gosti su kaznili prvu pogrešku hrvatskog prvaka.

U 12. minuti i nakon pogrešnog dodavanja Ivanušeca sijevnula je kontra Red Bull Salzburga. Kontranapad je poveo Šeško, a lopta se potom sretno odbila do Seiwalda, koji je pucao s 15-ak metara, iskosa te je pored Livakovića pogodio suprotni kut domaće mreže za 1-0 Red Bull Salzburga.

Dinamo je uspio vrlo brzo izjednačiti, odnosno ponadati se, ali je pogodak Petkovića nakon kornera u 20. minuti poništen jer je uoči izvođenja kornera došlo do sudara između Perića i jednog igrača austrijskog prvaka.

Taj poništeni pogodak bio je znak u kojem će se smjeru odvijati ostatak prvog dijela. Dinamo je sve više stezao obruč oko suparnika, pritisak je rastao iz minute u minutu, ali svako malo su gosti pokazivali koliko su opasni iz kontranapada. Vremenom je RB Salzburg primirio Dinamove nalete, no na odmor se ipak otišlo uz zasluženih 1-1.

Nakon kornera, u 40. minuti, Ljubičić je potegnuo s vrha šesnaesterca, a lopta je na putu prema vratima udarila Pavlovića, promijenila smjer i otišla u mrežu. U prvi trenutak sudac Stieler je poništio pogodak zbog potencijalnog zaleđa Špikića zbog ometanja vratara, no nakon što je sam provjerio situaciju priznao je gol i mogla je početi proslava na maksimirskim tribinama.

Mogao je Dinamo i povesti u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, ali udarac glavom Ivanušeca iz blizine otišao je iznad grede.

Prvu šansu u nastavku dvoboja imao je Dinamo, Ademi je u 53. minuti natrčao i pucao pored vratnice, dok je samo nekoliko minuta kasnije pokušao Špikić glavom, ali je vratar RB Salzburga to lako obranio.

Uslijedio je odgovor Austrijanaca, koji su sve češće napadali prema Livakoviću. Pokušao je Luka Sučić iz slobodnog udarca, a još je nekoliko puta bilo prilično opasno pred vratima reprezentativnog vratara Hrvatske.

U takvom ritmu se nastavila utakmica i gosti su bili sve bolji i ubojitiji. U 74. minuti RB Salzburg su milimetri dijelili od vodstva. S vrha šesnaesterca je potegnuo Sučić, ali je pogodio gredu. U 82. minuti je Seiwald imao dobru priliku, no imao je slabu završnicu.

Dinamo je najbolju šansu za pobjedu imao u 91. minuti. Na 20 metara je loptu namjestio svježi Petar Bočkaj, no lopta je nakon njegovog udarca iz slobodnog udarca završila na gredi.

S obzirom na pobjedu Chelseaja kod Milana od 2-0 prvi u skupini je sada londonski klub sa sedam bodova. Šest ima RB Salzburg, a po četiri Milan i Dinamo.

U idućem, petom kolu Dinamo opet igra na svom stadionu. U Zagreb dolazi Milan, a utakmica se igra 25. listopada u 21 sat, piše hrt.hr.

DINAMO – RB SALZBURG 1-1 (1-1)

Stadion Maksimir. Gledatelja: 20.779. Sudac: Tobias Stieler (Njemačka)

STRIJELCI: 0-1 Seiwald (12.), 1-1 Ljubičić (42.)

DINAMO: Livaković – Perić, Šutalo, Ristovski (od 79. Moharrami) – Ljubičić, Mišić (od 86. Bulat), Ademi (od 67. Drmić), Špikić (od 79. Bočkaj) – Ivanušec (od 79. Baturina) – Oršić, Petković.

RB SALZBURG: Kohn – Ulmer, Pavlović, Solet, Dedić – Kjaergaard, Gouma-Douath, Seiwald – Sučić – Okafor (od 62. Adamu), Šeško (od 86. Šimić).

ŽUTI KARTONI: Ivanušec (Dinamo), Pavlović, Sučić (RB Salzburg)

CRVENI KARTONI: –

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?