Futsaleri Mostar SG spremni za Glavnu rundu Lige prvaka

 – Mostar Stari Grad Staklorad, prvak Bosne i Hercegovine u futsalu, od 25. do 30. listopada bit će domaćin Glavne runde Lige prvaka.

Za plasman u nastavak natjecanja, pored Mostaraca, borit će se Araz iz Azerbejdžana, Loznica grad (prvak Srbije), te Orebro (prvak Švedske), a sve utakmice igrat će se u Sjevernom logoru u dvorani Midhat Hujdur Hujka, navodi se u priopćenju mostarske ekipe.

“Pripreme idu prema planu, a najbitnije nam je da dvorana Midhat Hujdur Hujka sada ispunjava sve uvjete koje UEFA traži i da ćemo biti domaćini u Mostaru. Futsal je sve popularniji u svijetu, a i u BiH. Uspjeh Mostar SG nije došao preko noći i ovo je projekt koji traje šest godina. To je rezultat svih nas u klubu, od igrača, Uprave, navijača, prijatelja Nogometnog saveza BiH, Vlade HNŽ-a, Ministarstva prosvjete, športa i kulture, Grada Mostara, Sportskog saveza Mostara, naših zlatnih sponzora Staklorada i Commerce Engineering”, rekao je predsjednik Mostar SG Staklorada Amel Bajgorić.

Kako kaže, odigravanje Lige prvaka u Mostaru je velika potvrda kako su uradili dobar posao, da imaju veliko povjerenje UEFA-e i nogometnog saveza BiH, što je veoma bitno za dalje razvijanje kluba te kako je veliki uspjeh biti među 12 najboljih klubova u Europi.

Trener Mostaraca Mirsad Fazlinović Gera ističe da je velika prednost što su domaćini u Mostaru.

“U dvorani Midhat Hujdur Hujka već pet godina ne znamo za poraz i tu se osjećamo izvanredno. Svaki dan treniramo dva puta i u narednom razdoblju slijede prijateljske utakmice. Mislim da ćemo biti spremni i za sezonu u BiH i za Ligu prvaka. Upoznati smo sa kvalitetom protivnika. Šveđani imaju pet Brazilaca koji, na našu sreću, nisu na vrhunskom nivou. Loznica je veoma iskusna ekipa i za njih igra naš bivši igrač Danijel de Souza, Kocić, Perić… Araz je favorit sa sedam dobrih Brazilaca, ali mi se nećemo predati”, izjavio je Fazlinović.

Bilal Jelić, jedan od najboljih igrač Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2021./22., vjeruje da Mostar Stari grad može preskočiti prvu europsku prepreku.

“Sve protivnike respektiramo, ali ako budemo pravi mislim da možemo proći dalje. Naravno, za to nam je potrebno i malo sreće, ali i podrška vjernih navijača. Mostar SG je klub organiziran na vrhunskoj razini, što su prepoznali i iz UEFA-e i mislim da je vrijeme da napravimo korak dalje u Europi”, zaključio je Jelić, prenosi pogled.ba.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?