Široki Brijeg: Danas u programu trećeg dana MFF dokumentarni film o princezi Diani

Projekcijom dokumentaraca iz programa “U Fokusu” u 16 sati u širokobriješkom Kinu Borak počet će treći dan 23. Mediteran Film Festivala (MFF).

Na rasporedu su projekcije kratkih dokumentaraca “Luka” španjolskog redatelja Remediosa Malvareza, “Još samo tri mjeseca” redateljice iz Izraela Hannah Himan Pessah, “Split” hrvatske redateljice Renate Poljak, “Isječci” španjolskog redatelja Conchae Barquero i film “Još malo do Nove godine” hrvatskog redatelja Marka Bičanića, priopćeno je iz MFF-a.

Program u konkurenciji kreće od 18 sati kad će biti prikazan film “Sijač zvijezda” španjolskog redatelja Loisa Patino i “Pomirenje” Marije Zidar.

Dokumentarni hit “Princeza” redatelja Eda Perkinsa, iz festivalskog off programa, bit će prikazan u 20 sati.

Perkinsova priča o princezi Diani ispričana je ekskluzivno kroz suvremene arhivske snimke stvarajući na taj način hrabru i impresivnu priču o njezinu životu i smrti.

“Okrenuvši kameru na sve nas, dokumentarac također osvjetljava duboki utjecaj koji je princeza imala, te kakav je stav javnosti u vezi monarhije bio, a i još uvijek jest, upravo zbog tih događaja”, stoji u najavi.

Ovaj dokumentarac donose Oscarom i Emmyjem nagrađeni producenti filmova “Čovjek na žici”, “Potraga za Sugar Manom” i “LA ’92.”, te za Oscara nominirani redatelj filmova “Crna ovca” i “Reci mi tko sam”.

Treći festivalski dan za kraj donosi projekcije iz natjecateljskog dijela, filmove “Beskonačno” španjolske redateljice Camilae Bureau i “Rovove” francuskog redatelja Loupa Bureaua.

Podsjećamo, Mediteran Film Festival održava se od 11. do 15. listopada u Širokom Brijegu.

U konkurenciji je deset dugometražnih dokumentaraca koji će se boriti za nagradu MFF Grand Prix, te deset kratkometražnih dokumentarnih filmova koji se natječu za MFF Best Short.

Najbolji film birat će i publika, a taj film čeka nagrada MFF Audience Award.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?