Što se događa s košarkom u Ljubuškom

Mladi zaljubljenici u košarku redovito su trenirali ovo ljeto u Košarkaškom klubu Ljubuški, a sada se već okreću novoj sezoni, piše Radio Ljubuški.

 „U Ligi mladih Košarkaškog saveza Herceg Bosne se natječemo s kadetima i pretkadetima. Kadeti su 2007./08. godište, a pretkadeti su 2009. i mlađi. Tu se natječemo s ekipama kao što su Široki, Zrinjski, Čaplijna, Brotnjo, Livno, Tomislavgrad, te s ostalim ekipama s područja Herceg Bosne. Imamo u toj ligi nekih dvadeset do dvadeset i pet utakmica na godišnjoj razini“, kaže trener i tajnik Hrvatskog košarkaškog kluba Ljubuški Mario Škegro.

U klubu su optimistični i očekuju kako će ostvariti dobre rezultate u predstojećoj sezoni.

Škegro kaže kako su od ovog ljeta krenuli i sa školom košarke, gdje trener Gordan Džajo radi s djecom koja su 2011. godište i mlađi.

Sa školom košarke smo krenuli ovo ljeto, oformili smo tu školu na vanjskim terenima iza Osnovne škole Marka Marulića. Cijelo ljeto smo imali treninge, okupili smo 20-tak djece. Oni imaju treninge tri puta tjedno u dvorani OŠ Marka Marulića. Trenutno ova djeca nemaju ligu i utakmice, ali kako bude rastao njihov broj, trudit ćemo se da im organiziramo neke utakmice ili da se priključe nekoj ligi za mini basket“, ističe trener Džajo.

Mario Škegro pak dodaje kako njihov klub okuplja oko 40-tak djece.

Imamo tendenciju rasta što me veseli jer se sve više djece odlučuje za košarku. Znamo da je prvi ljubuški sport rukomet, ali mi djelujemo na tome da djeca koja žele igrati nešto drugo osim rukometa, imaju tu opciju,“, kaže Škegro i dodaje kako su iz Ljubuškog već ponikli neki košarkaši koji su se našli u profesionalnim vodama.

Imamo igrače koji već sada zarađuju kruh od košarke i koji igraju košarku u jakim klubovima. Nadamo se da ćemo u budućnosti izbaciti još igrača koji će napraviti neku košarkašku karijeru“, nada se Škegro i nabraja brojna imena.

„Tu su Dragan Džajić koji trenutno igra u Vrijednosnicama Osijek, Mateo Čolak koji igra u češkoj prvoj ligi u Pardubicama, Vlatko Granić koji je u slovačkoj prvoj ligi. Dva igrača koji su ponikli u našem klubu su i u prvoj hrvatskoj ligi, to su Stipe Dugandžić koji je u Dinamu iz Zagreba i Šimun Kovač koji je u Alkaru iz Sinja. Ima i igrača koji su otišli u inozemstvo gdje igraju u nižim ligama. Matej Bilić igra u Njemačkoj, a primjerice Franjo Miletić je otišao u niželigaški klub u Italiji.“

Trener Ante Lončar kaže kako u predstojećoj sezoni imaju velika očekivanja od kadeta, s obzirom da su to momci koji već dvije-tri godine uzastopno treniraju.

„Nisu prestali trenirati ni ovo ljeto, mislimo da bi naši kadeti mogli napraviti veliki napredak u ovoj sezoni, a u skupini pretkadeta ćemo dati mlađim momcima priliku za razvijanje“, kaže Lončar.

Tajnik kluba Škegro kaže kako je klub trenutno u dobroj situaciji te se posebno zahvalio na pomoći Grada Ljubuškog i gradonačelniku Vedranu Markotiću, ali i predsjedniku kluba Toniju Kraljeviću jer zdušno potpomažu njihov rad.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?