U većinskim hrvatskim središtima u BiH istaknute zastave EU 

U tridesetak većinskih hrvatskih gradova i općina u Bosni i Hercegovini, uključujući Mostar, u srijedu navečer su postavljene te video zidom osvjetljene zastave Europske unije kao znak potpore preporuci Europske komisije da Unija toj zemlji dodijeli uvjetni kandidacijski status.

Zastave Europske unije istaknute su od Posavine do Hercegovine, u središtima i na glavnim trgovima te na pročeljima zgrada gradova i općina u kojima su gradonačelnici i načelnici članovi stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH. Zastave su istaknute i na mostarskome Starome mostu i Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić ocijenio je odluku Europske unije da predloži dodjelu kandidacijskog statusa BiH kao “povijesno važan trenutak za našu domovinu”.

– Važno je iskoristiti ovaj momentum i potporu EU i međunarodne zajednice kako bi se BiH priključila zajednici europskih naroda! Zato večeras podižemo zastavu EU u Mostaru, gradu koji je od slučaja postao primjer kako BiH može naprijed poštujući sve njezine identitete, konstitutivne narode i građane, rekao je mostarski gradonačelnik.

Europska komisija predložila je u srijedu da se Bosni i Hercegovini dodijeli kandidacijski status pod uvjetom da poduzme niz reformi, usvoji nekoliko zakona u području sudstva, izborne reforme, borbe protiv korupcije i slobode izražavanja, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?