Donosimo vam imena nekoliko holivudskih zvijezda, koje su “upale” u svijet opasnih kultova i sekti

Mnoge holivudske zvijezde su, vjerovali ili ne bili članovi raznih kultova i sekti, što im je uvelike obilježilo i promijenilo živote. Ovo su iskustva glumica i glumaca s A-liste koji su se jedva izvukli iz njihovog doživotnog zarobljeništva i kontrole, piše Nova.

Winona Ryder – Rainbow komuna

Glumica Winona Ryder imala je samo sedam godina kada se preselila u komunu “Rainbow” u Californiji. Tijekom tri godine koje su proveli tamo, Winona i njezina obitelj živjeli su s još sedam obitelji na 3 hektara zemljišta. Tamo nisu imali struju, pokušavali su biti neovisni o vanjskom svijetu i sami proizvesti sve što im je potrebno. Na Winonu je veliki utjecaj imao i njezin kum Timothy Leary, pisac i poznati zagovornik korištenja LSD-a. Bez pristupa televiziji, Winona je postala strastveni čitatelj, a interes za glumu je razvila kada joj je mama pokazala nekoliko filmova. Tada je napustila komunu i počela glumiti.

Joaquin Phoenix – Božja djeca

Joaquin je odrastao u seks kultu, a njegov mlađi brat River umro je pred njegovim očima u 23. godini života nakon što se predozirao. Kada se čuveni Joker rodio, njegova je obitelj živjela u Portoriku, gdje su mu roditelji bili dio kontroverznog kršćanskog pokreta “Božja djeca”. U međuvremenu su shvatili da vođa te crve ima krive stavove te su se vratili u Ameriku, gdje su promijenili i svoje prezime. Govorilo se da su u tom periodu seksualno zlostavljali svoju djecu, jer je ova crkva propovijedala intimne odnose između djece i odraslih.  

– Nitko s takvom prošlošću ne može biti normalan, komentirao je Joaquinov život jedan od redatelja s kojim je surađivao, piše Nova.

Michelle Pfeiffer – Dijeta na sunčevoj svjetlosti

Poznata glumica je nakon dolaska u Los Angeles kada je imala samo 20 godina, pala pod utjecaj jednog para, koji ju je uvjeravao da treba živjeti bez hrane i vode. Prema njihovom vjerovanju, tijelo sve supstance potrebne za život može dobiti od sunčeve svjetlosti. Iako je Michelle u tom životnom periodu bila u jako teškoj financijskoj situaciji, ona je ovom paru plaćala ‘vodstvo kroz život‘. Tek kada je sa suprugom Peterom Hortonom glumila u filmu “Moonies”, koji se bavio kultovima, Pfeiffer je shvatila da je i sama u kultu.

– Pokušavali su kontrolirati sve što radim. Nisam živjela s njima, ali provodili smo puno vremena zajedno. Uz to, plaćala sam naša druženja pa je to ozbiljno utjecalo na moj budžet, priznala je.

Glenn Close – Svijet mijenja pojedinac

Kad je Glen imala sedam godina, njezini su roditelji postali članovi međunarodnog kulta čije je glavno uvjerenje bilo da promjena svijeta počinje od pojedinca. Kult koji je vodio vjerski fanatik iz Pensilvanije, Frank Bushman, utemeljen je 1938. godine i imao je sjedište u Švicarskoj. Glen i njena braća i sestre poslani su živjeti u samo sjedište grupe u Švicarskoj i tamo su ostali dvije godine, dok je njihov otac bio u Africi.

– Niste smjeli učiniti ništa i osjećali biste krivicu ako bi imali bilo kakvu ‘neprirodnu’ želju. Bilo je vrlo teško, jer kad sam se uspjela otrgnuti od kulta nisam imala povjerenja u bilo koji svoj instinkt, jer sam mislila da su mi svi oni nametnuti. Zbog toga sam jedan period svog života prezirala svog oca. Čak sam mu napisala i jedno potpuno iskreno pismo u kojem sam mu napisala da se ne zaslužuje zvati ocem, jer je bio tako grub prema svojoj djeci, rekla je jednom glumica i dodala da su sva djeca morala proći

Tom Cruise – Scijentološka crkva

Jedna od najpopularnijih religijskih sekti u Holivudu je scijentologija, koja tvrdi da su ljudi besmrtna duhovna bića koja su zaboravila svoju pravu prirodu. Scijentolozi vjeruju se da se duše reinkarniraju i da su živjele na drugim planetima prije njihovog dolaska na Zemlju.

Najpoznatiji član ove crkve je Tom Cruise, a njegova kolegica, glumica i bivša članica Scijentološke crkve Leah Remini, kaže da se jedva istrgnula iz toga.

– Cruise je odabran. On svojim bićem ‘čisti i spašava planetu’ od zla. Tako su nas tamo učili. Jedini on bi mogao uništiti scijentologiju, ali upravo zato se svi toliko trude oko njega. Pretvaraju ga u božanstvo kako ih ne bi izdao, rekla je Leah iskreno.

Upravo scijentologija je bila razlog njegovog prekida s glumicom Katie Holmes, koja nije željela da njihova kćer bude odgojena po načelima scijentološke crkve. Katie je pobjegla u New York, gdje je podnijela i zahtjev za razvod braka. Tvrdi da i danas nju i njezinu kćerku crkva prati. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?