Prva liga F BiH: Još jedna pobjeda Tomislava i bijeg iz zone ispadanja! 

U okviru 10. kola Prve lige Federacije BiH pred 250 gledatelja ekipa HNK Tomislava ugostila je momčad Radnika iz Hadžića. Domaća ekipa je pobijedila rezultatom 2-0 i nastavila pozitivan niz.

Momčad Duška Vraneševića željno je iščekivala utakmicu 10. kola nakon vrijednih bodova u Kaknju protiv Mladosti. Na krilima te pobjede ekipa Tomislava tražila je isti ishod u Tomislavgradu.

Vidno motivirani, domaćini su krenuli agresivno i organizirano željni što bržeg pogotka. To su uspjeli već u šestoj minuti kada lijepu akciju završava Slaven Dumančić udarcem u suprotni kut. Nakon toga ekipa Tomislava kontrolirala je igru cijelo prvo poluvrijeme i ostavila Radnik bez ijedne prave prilike što je jasan detalj da je trener Vranešević podigao igru obrane na višu razinu.

Drugo poluvrijeme bilo je vrlo mirno, s obzirom da smo očekivali otvoreniji Radnik koji je morao hvatati zaostatak od 1-0. Tomislav je i dalje imao konce igre „u svojim rukama“. Tek pred kraj utakmice Radnik je krenuo igrati nešto otvorenije, ali bez konkretnih šansi. Treba pohvaliti golmana domaćih Puljića koji je na par centaršuteva odlično reagirao i cijelu utakmicu branio na vrlo visokom nivou. Na otvorenu igru gostiju i odlično postavljenu obranu domaćih u sudačkoj nadoknadi otvara se kontra za Tomislav gdje Šiško ide sam na gol gostiju, a obrambeni igrač Radnika ga ruši u šesnaestercu i dobiva izravan crveni karton. S bijele točke siguran je Banović koji postavlja konačan rezultat 2:0 i potvrđuje pobjedu Tomislava.

Rukopis novog trenera jasno je prepoznatljiv, podigao je igru na višu razinu što je vidljivo i na tablici jer se Tomislav pomakao iz zone ispadanja. Trenutno se nalaze na 13. mjestu s 10 osvojenih bodova. Veseli ponovno dobar Tomislav što je prepoznala domaća publika solidnom posjetom utakmici. Sljedeće kolo ekipa Tomislava gostuje u Maglaju kod Simm-Baua, piše Mario Jakovljević za Tomislavcitycom.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?