Mladi Vatreni danas će doznati protivnike na Euru 

Hrvatska U-21 reprezentacija predvođena izbornikom Igorom Bišćanom danas će doznati protivnike na U-21 Europskom prvenstvu koje se iduće godine održava u Rumunjskoj i Gruziji. 

Ždrijeb skupina za U-21 EURO održat će se danas od 18 sati u Bukureštu, a koga će Sučić i društvo dobiti možete pratiti u izravnom prijenosu na našem portalu

Mladi Vatreni imali su težak put do Eura, nakon što su odlično otvorili kvalifikacije, izabranici Igora Bišćana su sve zakomplicirali u završnici i morali su ići u dodatne kvalifikacije, gdje ih je čekala Danska, a protiv Danaca prava drama. Nakon 2:1 pobjede u Puli, mladi Vatreni su otišli u Dansku, gdje su ih Danci sve do zadnjih minuta potpuno izdominirali, ali onda nas je gol Matanovića odveo u produžetke, a zatim je slijedila i lutrija jedanaesteraca u kojoj smo izašli kao pobjednici. 

Na ždrijebu će Hrvatska biti u trećem ‘šeširu’ zajedno sa Švicarskom, Belgijom i Češkom. Poznato je da će domaćin Gruzija biti u skupini A, dok će domaćin Rumunjska biti u skupini B. 

U prvoj jakosnoj skupini nalaze se Španjolska, Njemačka, Portugal i Francuska, u drugoj Engleska, Nizozemska i Italija te domaćin Rumunji. Četvrtu jakosnu skupinu čine Ukrajina, Norveška i Izrael te Gruzija. 

Prvenstvo se igra na po četiri stadiona u Rumunjskoj i Gruziji, otvaranje je u Rumunjskoj 21. lipnja, dok je finale na rasporedu 8. srpnja na Batumi Areni u Gruziji. 

Ovo prvenstvo važno je za Bišćana i njegove igrače jer osvajanje medalje vodi na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Europa ima tri predstavnika u Parizu, tako će osim Francuske na Olimpijske igre ići i najbolje tri pozicionirane ekipe na Euru, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?