Tudor i Jurić među 50 najboljih trenera na svijetu

Dva hrvatska nogometna stručnjaka Igor Tudor i Ivan Jurić našli su se na popisu 50 najboljih trenera svijeta koje je u srijedu objavio nogometni časopis “FourFourTwo”, dok je titulu najboljeg ponio Španjolac Pep Guardiola.

Popis donosi imena najboljih 50 trenera koji su briljirali tijekom proteklih godinu dana, a napravljen je na temelju njihove sposobnosti kao i na temelju rezultata koje je njihova momčad ostvarila u proteklih 12 mjeseci.

Trener Torina Ivan Jurić našao se na 36. mjestu, a za njega “FourFourTwo” navodi da je “sagradio katedralu na živom pijesku u Veroni” koju je vodio do prošle godine. 

– U jednom trenutku je imao 13 igrača na posudbi u drugim klubovima, dok drugi igrači, kako se tvrdilo, nisu bili “vezani za dres”. Verona je autobusna stanica od kluba, i po veličini i prolaznosti, a on je igrao 3-6-1 formu i otključavao vrata na koja nemaju pravo, nastavlja se u opisu Jurića.

– Torino je prošlu sezonu završio u sredini tablice, ali je razvio niz zvijezda pod Jurićem, koji je s vremena na vrijeme pokazao svoju izvrsnost kao trener. Njegove strane su izvrsne u ograničavanju prostora između linija, dubokoj obrani i preuzimanju prilika koje se same ukažu, zaključuje ova stranica. Odmah ispred Jurića je slavni Portugalac Jose Mourinho.

Igor Tudor, koji trenutačno vodi Marseille, zauzeo je 42. mjesto, a iza njega je trener Nice Lucien Favre. “FourFourTwo” piše za hrvatskog trenera da Marseille sada s njim na klupi “izgleda tvrdoglavo i grubo, rastežući terene širinom”.

– Nitko nije previše očekivao od Marseillea – a oni to jednostavno tako vole, žele svakome pokvariti dan. Tudor je bio otkriće u Veroni, a njegov pristup Marseilleu bio je fascinantan, kaže “Four FourTwo” za Tudora, piše pogled.ba

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?