Joao Felix želi otići iz Atletica: Gazda kluba odbio130 milijuna eura odštete. Hoće li smekšati?

Joao Felix stigao je u Atletico Madrid uz veliku pompu iz Benfice 2019. godine. Platio je madridski klub ogroman novac za velikog talenta kojem je tada bilo tek 19 godina, vrijednost transfera bila je čak 127,2 milijuna eura.

Još uvijek je to četvrti najskuplji transfer svih vremena, ispred njega su samo Neymarov prijelaz u PSG (222 milijuna eura), Mbappéov dolazak u isti klub (180 milijuna eura) te transfer Philippea Coutinha u Barcelonu za 135 milijuna eura.

Stvari su za Felixa trenutačno jako komplicirane. U Atleticu je u 123 nastupa ostvario 29 pogodaka i 18 asistencija, no od njega se očekivalo daleko više. Trebao je biti lider Colchonerosa, a postao je neka vrsta viška, igrač kojeg trener baš i ne doživljava…

Stoga 22-godišnji ofenzivac želi napustiti Madriđane već u zimskom prijelaznom roku, a ako to ne bude moguće, onda obavezno planira otići na ljeto. Zbog teške situacije u kojoj se našao, mladi je nogometaš zatražio i stručnu pomoć psihologa…

Španjolski As izvijestio je o klubovima koji su najbliže dovođenju Felixa u svoje redove. Zasad su najozbiljniji interes pokazali Bayern, Paris Saint-Germain i Manchester United.

As tvrdi kako su Parižani već stupili u kontakt s ljudima iz Felixova okruženja, iako će taj transfer biti komplicirano realizirati već ove zime. Naime, u Atleticu računaju da bi za njih situacija mogla postati povoljnija ako Felix odigra dobro za reprezentaciju Portugala na Svjetskom prvenstvu.

I PSG i Bayern već su pokušali dovesti Felixa, no tada je Atletico odbijao bilo kakve pregovore, dok je United konkurirao Atleticu 2019. kad je Portugalac odabrao Madrid.

Navodno je ljetos United ponudio oko 130 milijuna eura za Felixa, no gazda kluba Miguel Angel Gil, inače veliki obožavatelj mladog Portugalca, nije pristao. Pozvao se na njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi čak 350 milijuna eura.

Iako je Atletico dosad odbio tri ponude za Felixa, čini se da su sada ipak malo skloniji pregovorima. I sami vide da je odnos igrača i trenera Diega Simeonea postao kompliciraniji nego ikad prije, i Portugalac je danas u statusu tek petog napadača u momčadi.

Započeo je Felix sedam od osam utakmica na početku sezone, no sve je krenulo nizbrdo nakon reprezentativne stanke, kad je upisao tek 37 minuta u šest nastupa.

As tvrdi kako Felix želi otići u siječnju sljedeće godine, a ako se to ne dogodi, jako je izvjesno da će do rastanka doći na ljeto…

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?