Odbrojavanje do najneobičnijeg Svjetskog prvenstva dosad

Točno je mjesec dana do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. 20. studenog domaćin će protiv Ekvadora otvoriti natjecanje u koje Hrvatska ulazi kao viceprvak svijeta. Do sada je prodano gotovo tri milijuna ulaznica za prvo Svjetsko prvenstvo koje će se igrati zimi.

Stadion Al-Bayt u Al Khoru. Ovo moderno zdanje sa 60 tisuća sjedećih mjesta bit će poprište prve utakmice 22. Svjetskog nogometnog prvenstva između Katara i Ekvadora. Organizatori se nadaju punim stadionima. Od gotovo tri milijuna prodanih ulaznica, najviše je kupaca iz Katara, Sjedinjenih Američkih Država, Saudijske Arabije i Engleske, objavila je FIFA.

– Nikomu ne zabranjujemo dolazak i uživanje u nogometu. No, također želimo da ljudi koji dolaze u Katar razumiju različite kulture. Svi su dobrodošli, ali očekujemo i nadamo se poštovanju naše kulture, kaže Tamim Bin Hamad Al-Thani, katarski emir.

Na Al-Baytu svoj će nastup otvoriti i Hrvatska, koja nakon uspješnih kvalifikacija i odličnog izdanja u Ligi nacija stiže u Katar kao viceprvak svijeta.

– Nakon Eura smo se malo resetirali i popravili puno stvari. U reprezentaciji uvijek treba svježih snaga, nove energije, to nose mladi igrači, kaže Zlatko Dalić.

– Imamo stvarno dobru ekipu, potencijalnu ekipu, mix starih i mlađih igrača. Igramo i trenutno super nogomet, mislim da možemo napraviti velike stvari sad, dodaje Andrej Kramarić.

Nositelj hrvatske igre bit će, jasno, kapetan Luka Modrić. S 37 godina i dalje je jedan od najboljih nogometaša na svijetu.

– Ovo što on sad radi, što on sad čini u ovim godinama je nešto što je zaista fantastično, on je sve bolji, rekao je Dalić.

Nakon fenomenalnog uspjeha u Rusiji, navijači vjeruju u novi pothvat Hrvatske.

– Pogotovo gledajući prošli turnir, 2018. u Rusiji, tako da evo očekujemo opet neke velike stvari od nas, kaže Dejan Lovren.

Skupina F u Kataru Hrvatskoj donosi oglede s Marokom 23., zatim s Kanadom 27. studenog, a 1. prosinca Vatreni će snage odmjeriti s Belgijom. Brojimo sitno do najneobičnijeg Svjetskog prvenstva dosad, koje će se umjesto u ljetnoj odjeći, u Europi pratiti u jaknama i kaputima, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?