Zubac: Želim biti jedan od najboljih obrambenih igrača na svojoj poziciji

Počela je 77. NBA sezona, u kojoj je sinoć Bojan Bogdanović s 24 poena predvodio Detroit Pistonse do pobjede nad Orlandom, dok su Šarićevi Sunsi pobijedili Dallas. Noćas će u akciju Ivica Zubac. Centar Los Angeles Clippersa i naše reprezentacije ekskluzivno za HRT govorio je o svojoj ulozi u ekipi, ciljevima Clippersa uz osvrt na Eurobasket i još mnogo zanimljivosti.

– Super se osjećam. Ekipa je odlična, imamo jako dobre igrače, mislim da je ove godine najbolja ekipa koju smo dosad imali. Svi smo zdravi i spremni, rekao je Zubac.

Ivica Zubac startni je centar Los Angeles Clippersa, momčadi koja ove sezone puca na najviše ciljeve. Hrvatski centar osjeća se odlično, trener Tyronn Lue u potpunosti mu vjeruje.

– U dobroj sam fizičkoj spremi, ovog ljeta sam dosta radio. Samopouzdanja mi ne nedostaje, suigrači, trener i klub mi vjeruju. Sve je na najvišem nivou. I ostali igrači su spremni, mislim da bi mogla biti dobra sezona za nas, dodao je Zubac.

Nije bilo mnogo vremena za odmor nakon prošle sezone, iza Zupca je nastup na Eurobasketu za Hrvatsku, koja se od natjecanja oprostila u osmini finala.

– Nije lako o tome pričati, imali smo puno veća očekivanja. Završilo je kako je završilo. Na nama je da prihvatimo sljedeći poziv, damo sve od sebe i pokušamo napraviti taj rezultat, kazao je kratko hrvatski centar.

Zubac je ovog ljeta produžio vjernost Clippersima na još tri godine. 213 centimetara visoki hrvatski reprezentativac igra svoju sedmu NBA sezonu, upisao je gotovo 400 nastupa ukupno za obje momčadi iz Los Angelesa, a prošle sezone u 76 nastupa za Clipperse bilježio je više od 10 poena, osam skokova i jednu blokadu po utakmici. Evo što kaže o svojoj ulozi u skoroj kampanji.

– U napadu će biti malo drugačije. Imat ćemo Kawhija (Leonarda op.a.) nazad i Paula Georgea, više će biti mi rola u postavljanju blokova, do skokova u napadu, više pick n’ rolla i završavanju u reketu. Obrambeno se ne mijenja puno, moram zatvarati reket, štititi obruč, hvatati skokove, komunicirati… Moja rola je slična kao i zadnjih par godina, kazao je Zubac te dodao da mu je bilo olakšanje što je potpisao novi ugovor te slobodno može igrati ove sezone bez previše razmišljanja.

Najavio je borbu za naslov Clippersa, to je prvi klupski cilj za ovu sezonu.

– “Najdublja” smo ekipa u ekipi, imamo 12, 13 igrača za rotaciju. Stvarno je prva petorka i klupa… Jedna smo od najširih ekipa u NBA-u. U slučaju manjih ozljeda, uvijek će biti netko da uskoči. Sve imamo, samo to trebamo i pokazati na terenu, objasnio je Zubac.

Joel Embiid i Nikola Jokić su čuda od igrača, ustvrdio je hrvatski centar o najtežim protivnicima koje ima u ligi.

– Nisu samo oni, svaku večer igraš protiv najboljih igrača na svijetu. Nijedna utakmica nije lagana, ali ne smijem se žaliti. Uvijek strpljivo čekam najbolje centre, to su mi najveći izazovi, kazao je Zubac te dodao za kraj:

– Želim biti jedan od najboljih obrambenih igrača na svojoj poziciji. Mislim da već par sezona radim na visokoj razini, ali sada još to želim dići, objavio je hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?