Pucnjava nakon derbija u Splitu

Hajduk i Dinamo jučer su odigrali 1:1 u derbiju na Poljudu, a nakon utakmice došlo je do pucnjave pred prostorijama Torcide.

Četiri splitska policajca su ozlijeđena, a šest osoba je privedeno prilikom intervencije policije sinoć u Zrinsko-frankopanskoj ulici nakon dojave o remećenju javnog reda i mira, a policija je braneći se ispalila u zrak tri hica, izvijestila je u subotu PU splitsko-dalmatinska.

Policijski službenici su postupali zbog zaprimljene dojave građana o narušavanju javnog reda i mira većeg broja osoba oko 23.50 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici, gdje je i sjedište navijačke skupine Torcida.

– Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja osobe su napale policijske službenike, bacajući prema njima boce, rekli su u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

– U cilju odbijanja daljnjeg napada, policijski službenik je u zrak ispalio tri streljiva, a policija je uporabila i sredstva prisile, raspršivač s nadražujućom tvari i službenu palicu, kako bi zaustavili daljnji napad i uspostavili javni red i mir, dodaje se u priopćenju.

Privedeno je šest osoba, a ostali sudionici sukoba s policijom su se razbježali s mjesta događaja, na kojem je proveden očevid, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?