Široki Brijeg: Hercegovke su “Nevidljive žene”

Panel rasprava na temu “Nevidljive žene” održana je u subotu u Širokom Brijegu, a dugogodišnja zdravstvena djelatnica, aktivistica i predsjednica udruženja “Incijativa građanki i građana Mostara” Ifeta Ćesir Škoro istaknula je kako ima prostora za napredak u djelovanju za bolja prava žena.

– Iz prošlosti nam je poznato da su žene u zapadnoj Hercegovini ostajale same dok su njihovi muževi išli u pečalbu. O njima se ne govori puno, a imale su važnu ulogu u obitelji i značajno nam je da takve žene izvučemo iz anonimnosti. One trebaju biti vidljive jer su odgojile generacije ljudi. Kroz ovaj projekt osvrćemo se na prošlost, a mogu reći da su se prava žena dosta popravila u odnosu na ovo vrijeme u prošlosti, ali još uvijek je to nedovoljno – kazala je Ćesir Škoro.

Sudionice panela su bile Vesna Ivanković i Radica Lasić, a moderatorica panel rasprave bila je Antonija Banožić. Na ovaj način Incijativa građanki i građana Mostara nastoji skrenuti pozornost javnosti o ženama koje su obilježile povijest Hercegovine.

Projekt financira organizacija “Kvinna till Kvinna”, a u sljedećem razdoblju Incijativa će kroz devet projektnih aktivnosti predstaviti žene koje svojim radom doprinose razvoju Hercegovine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?