Oko 80 % američkih građana protivi se postupcima promjene spola na maloljetnicima

Nova anketa pokazala je da se gotovo 80% američkih birača protivi da maloljetnici smiju poduzimati postupke za transrodne osobe, tj. postupke promjene spola.

Nacionalno istraživanje, koje je proveo Convention of States Action, u partnerstvu s The Trafalgar Group, anketiralo je više od 1000 birača koji će vjerojatno glasati na izborima 2022. u listopadu. Na pitanje “smatraju li da bi maloljetnici trebali pričekati dok ne postanu punoljetni da koriste blokatore puberteta i podvrgnu se postupcima trajne promjene spola”, anketa je pokazala da je 78,7% svih ispitanika koji su uključivali Demokrate, Republikance i nestranačke članove reklo da treba “čekati”, piše Daily Wire.

“Ideja da mladi ljudi moraju imati 16 godina da bi vozili, 18 da bi glasali, a 21 da bi pili, a ipak se mogu podvrgnuti medicinskim zahvatima koji im mijenjaju život u srednjoj školi, prkosi zdravom razumu, a Amerikanci to jasno vide”, rekao je Mark Meckler, predsjednik Konvencije država.

Ogromna većina republikanskih i nezavisnih birača protivi se tretmanu promjene spola za maloljetnike, dok su Demokrati bili podijeljeni. Ukupno 96,8% republikanskih glasača, 84,6% nezavisnih glasača i 53,2% Demokrata reklo je da bi maloljetnici trebali pričekati dok ne postanu punoljetni kako bi mogli pokrenuti medicinsku promjenu spola.

Analiza profila i karakteristika ispitanika 

Većina ispitanika pripadala je dobnoj skupini od 45 do 64 godine, 36,5%, a slijede ih 65 i više godina, 26,6%. Dobne skupine 35-44 i 25-34 činile su 14,9% odnosno 14,2%. Konačno, 7,7% ispitanika bilo je u kategoriji od 18 do 24 godine.

Zanimljivo je da je 92,3% ispitanika u dobi od 18 do 24 godine reklo da bi maloljetnici trebali pričekati s medicinskim “prijelazom” dok ne postanu punoljetni . Dodatno, 62,8% osoba u dobi od 25 do 34 godine77,4% osoba u dobi od 35 do 44 godine78,5% osoba između 45 i 64 godine i 80,4% osoba u dobi od 65 i više godina – svi su odgovorili da je medicinski “prijelaz”, tj. promjena spola odluka koja bi trebala biti dopuštena samo odraslima.

Što se tiče etničke demografije, 100% Azijata, 73,4% Hispanoamerikanaca, 80,6% crnih glasača, 78,4% bijelih glasača i 80,2% ispitanika neodređene etničke pripadnosti su naveli da bi maloljetnici trebali pričekati punoljetnost da pristupe transrodnim tretmanima.

Lijekovi za blokiranje puberteta

Iako se lijekovi za blokiranje puberteta često reklamiraju kao “reverzibilni” i kao “gumb za pauzu” u pubertetu, to se u potpunosti oslanja na referencu njihove odobrene upotrebe prema naljepnici za liječenje preuranjenog puberteta u male djece, a ne na to, kako se sve više propisuju, što nije predviđeno, za liječenje rodne disforije u adolescenata. Ne postoje dugoročne studije koje bi poduprle njegovu upotrebu u tom kontekstu (davanja adolescentima s “rodnom disforijom”) i američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) ih nije odobrila u tom kontekstu.

Djeca koja počnu uzimati blokatore puberteta tijekom prvih znakova puberteta i nastave uzimati hormone suprotnog spola, postat će sterilizirana i možda nikada neće moći postići orgazam. Transrodna kirurginja dr. Marci Bowers priznala je da od njezinih približno 2000 pacijenata niti jedan nije uspio postići seksualno zadovoljstvo.

Osim toga, blokatori puberteta usporavaju razvoj muških genitalija i pokazalo se da imaju ozbiljne nuspojave, koje uključuju smanjenje gustoće kostiju, neurološke učinke i psihijatrijske probleme.

Ozbiljne i dugoročne posljedice blokatora puberteta

GnRH agonisti, poznati većini kao blokatori puberteta, zaustavljaju hipofizu u stvaranju hormona koji stimuliraju proizvodnju spolnih hormona. Iako se često propisuju kako bi se spriječilo razvijanje sekundarnih spolnih obilježja u pubertetskoj mladosti, također se propisuju odraslim osobama koje se identificiraju u trans-identifikaciji u kombinaciji s hormonima suprotnog spola.

Što se tiče GnRH agonista, “rezultati su različiti ovisno o životnom stadiju u kojem se osoba nalazi”, objašnjava endokrinolog dr. Mike Laidlaw. “Ako se lijek uzima tijekom adolescencije, tada će niske razine testosterona i estrogena, čime to rezultira, zaustaviti pubertet kod muškaraca i žena.”

“U rodno afirmativnoj terapiji za muško tijelo, može se koristiti za blokiranje otpuštanja testosterona dok osoba istovremeno uzima estrogen”, rekao je dr. Laidlaw. “Rezultat kod muškaraca bit će vrlo niske razine testosterona. To potom omogućuje estrogenu da postane primarni spolni hormon u tijelu.”

Posljedice kod žena

“Što se tiče žena koje su već prošle kroz pubertet, lijekovi će rezultirati vrlo niskim razinama estrogena”, dodao je. “Lijek će također zaustaviti menstrualne cikluse. Čini se da se koristi kod žena u svrhu promjene spola, za zaustavljanje menstrualne funkcije, vjerojatno kao ‘most’ do testosterona.”

Postupci trajne promjene spola mogu uključivati ​​uzimanje hormona suprotnog spola, koji mogu uzrokovati nepovratne promjene u tijelu, i operacije poput bilateralne mastektomije kod tinejdžerica.

Nedavna Reutersova istraga otkrila je da je između 2019. i 2021. najmanje 776 mastektomija i 56 genitalnih operacija obavljeno u SAD-u na pacijentima u dobi od 13 do 17 godina koji su se identificirali kao transrodni, što je Reuters objasnio da je vjerojatno “značajno manji broj” budući da je pregled samo ispitao potraživanja osiguranja.

Vodeća zdravstvena udruga za transrodne osobe nedavno je objavila nove smjernice Standards of Care, uklanjajući svoje minimalne dobne preporuke za maloljetnike za dobivanje blokatora puberteta, spolnih hormona suprotnog spola i operacije, prepuštajući odluku liječnicima, prenosi narod.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?