Policija o incidentu ispred prostorija Torcide nakon derbija u Splitu

Policija je objavila da je do završetka derbija Hajduka i Dinama na Poljudu privedeno 75 navijača, od kojih 63 domaća i 12 gostujućih, i to uglavnom zbog posjedovanja droge, hladnog oružja i pirotehničkih sredstava. No, najozbiljniji incident, u kojemu su ozlijeđena četiri policajca, koji su u znak upozorenja morali i pucati u zrak dogodio se sinoć nakon utakmice.

Iz Splita se u Dnevnik HRT-a javila Tatjana Lisičin.

– Incident koji se dogodio sinoć zapravo je, prema ocjeni policije, jedini koji je povezan s jučerašnjim derbijem. Riječ je, preciznije, o narušavanju javnog reda i mira ovdje u Zrinsko-Frankopanskoj ulici ispred prostorija Torcide, četiri sata nakon završetka susreta, što su prijavili uznemireni građani. Taj događaj ne smije zasjeniti akcije, i preventivne, i one tijekom utakmice, koje su poduzete kako bi svi koji su došli na Poljud mogli nesmetano uživati u nogometu. Primjerice, dan prije blizu stadiona pronađena je torba s čak 95 bengalki, a policija je našla i oduzela još 115 pirotehničkih sredstava, noževe i metalne šipke. Zato je utakmica prošla bez većih incidenata, nije bilo ozlijeđenih navijača ni oštećene imovine, rekla je Lisičin.

Detalje sinoćnjih događaj ispred prostorija Torcide iznijela je Antonela Lolić, voditeljica Službe za analitiku i odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske:

– Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja napadnuti su tako da su na njih bacane boce. Četiri policajca su zadobila ozljede. Uhićene su tri osobe, one se u ovom trenutku nalaze u službenim prostorijama PU SDŽ i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Policijski službenik je u cilju napada u zrak ispalio hice, uporabljena su i sredstva prisile. Raspršivač s nadražujućom tvari i palice, sve kako bi se odbio napad, ali i da bi se dovelo u red stanje javnog reda i mira u tom trenutku na mjestu događaja, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?