SOK Mostar ostvario i drugu gostujuću pobjedu ove sezone

Nakon domaćeg poraza od Gacka prošloga vikenda, SOK Mostar je gostovao kod  ŽOK Borac i donio u grad na Neretvi nove bodove. Popularne ‘Sokice’ su slavile i na drugom gostovanju ove sezone i to sa sigurnih 3-0 u setovima, javlja pogled.ba.

Ipak, početak meča nije odavao sliku da će mostarski tim stići do tako sigurne pobjede. Domaće odbojkašice su imale u prvom setu prednost 6-2, kasnije i 8-5, ali onda su ‘Sokice’ prebacile u brzinu više i napravile potpuni preokret. Do kraja seta su održavale prenost od nekoliko poena, da bi ovaj dio igre završile rezultatom 25-20.

Odbojkašice Borca su imale prednost i početkom drugog seta, ali SOK Mostar uspijeva vratiti rezultatsku neizvjesnost. Nakon 8-8 ostatak seta je bio pun preokreta i oba tima su uložila maksimu napora kako bi stvorili prednost nad suparnikom.  Set se prelomio tek kod rezultata 22-22 kada SOK Mostar pravi seriju od tri poena i rezultat podiže na 2-0 u setovima. 

Očito je ovakav raspret događaja ostavio traga na domaćim igračicama, pa su ‘Sokice’ povele na početku trećeg seta. Sigurnu prednost su držale sve do rezultata 11-14, kada domaćim tim ipak pronalazi snage i vraća rezultatsku neizvjesnost. Nakon 14-14, Mostarke ponovo prave seriju i imaju nekoliko poena prednost, ali domaći tim se vraća još jednom i imamo na semaforu rezultat 18-18. Set se ponovo ‘lomi’ kod rezultata 22-22, gdje ‘Sokice’ ponovo imaju više koncetracije i snage, te završavaju set rezultatom 25-22.

Sigurna pobjeda SOK Mostar je pokazatelj kako domaći poraz od Gacka u prošlom kolu nije ostavio previše traga, te kako se Mostarke vraćaju u vrh Premijer lige gdje im je i mjesto, piše pogled.ba.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?