Emily Ratajkowski: Na crveni tepih i dolaziš zbog pozornosti

Po mnogima najseksi živuća žena, Emily Ratajkowski (31) gostovala je u YouTube serijalu “Fashion Flashback” magazina Harper‘s Bazaar i u njemu progovorila o svojem “najkontroverznijem” modnom trenutku, haljini koju je nosila 2016. godine. Ni šest godina kasnije, ta haljina nije izvjetrila iz sjećanja njezinih fanova, ali ni onih koji smatraju da je bila “modna blasfemija”.

Ratajkowski je te 2016. godine, nosila crni, lagano svjetlucav komad Juliena Macdonalda s vrlo dubokim dekolteom, donjim dijelom koji leži na bokovima i izrezom na stražnjoj strani. Odabrala ju je za Harper‘s Bazaar‘s Icons party, veliku godišnju zabavu tog magazina koja okuplja slavne osobe iz svijeta showbiza i mode, piše Jutarnj list.

– Nisam imala pojma kakve će reakcije izazvati – rekla je glumica i model – Bila je to prava kontroverza na internetu. Neki od mojih agenata bili su ljuti na mene jer su smatrali da je haljina previše seksi.

Njoj, pak, nikad nije bilo jasno u čemu je problem. Haljina je, naime, imala prozirnu, mrežastu tkaninu koja prekriva izložene dijelove tijela, samo se ona na većini fotografija ne vidi.

– Imala sam 20 i nešto godina i nisam je smatrala previše seksepilnom baš zbog umetaka od prozirne tkanine. To što se ne vidi, bio je i uzrok cijele zbrke – kazala je sada Emily.

Cijelu raspravu pokrenuo je američki modni stručnjak Tim Gunn u emisiji kanala E! “Fashion Police”.

– Ova haljina je toliko grozno vulgarna i otkriva sve – rekao je Gunn u emisiji i nastavio – Zašto nositi bilo što? Pa, zašto ne skine sve sa sebe?

Ratajkowski se nije ustručavala odgovoriti mu i prozvati ga zbog seksizma, piše Jutarnji list.

– U suštini, mene su proglasili “željnom pozornosti”, što je zanimljivo jer na crveni tepih i dolaziš zbog pozornosti – kazala je – To je esencijalni dio tvojeg posla kao slavne osobe.

Tada je rekla kako muškarci sa zapada u 2016. godini žele zabraniti “dobrovoljno pokrivanje žena” u nekim dijelovima svijeta, a istovremeno žele da žene “kod kuće” pokriju svoja “vulgarna tijela”.

Glumica je na kraju novog videa rekla da joj se haljina i danas sviđa, te da će uvijek stajati iza svoje odluke da je odjene.

Ona je tijekom svoje karijere često govorila o seksizmu i nikad se nije libila reći što misli onima koji je napadaju. Tako je bilo i 2017. godine, kada je britanski voditelj Piers Morgan rekao da se njezine toples-fotografije ne mogu smatrati “feminističkima”.

– LOL. Nikad nisam da se radi o iskazu feminizma. No, sada moram reći da je govorenje ženama što da rade sa svojim tijelima i seksualnosti, klasičan primjer seksizma. I da mogu imati svoje mišljenje i o feminizmu ali i seksi fotografijama. Hvala – napisala je u tweetu tada.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?