Proračun ŽZH povećan za 10 milijuna maraka, ponedjeljak neradni dan

Na sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke, pod predsjedanjem predsjednika Zdenka Ćosića, utvrđen je Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu i Prijedlog Zakona o izvršavanju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu, što je po hitnoj proceduri upućeno na razmatranje u županijsku Skupštinu.

Izmjene i dopune Proračuna ove županije za 2022. godinu planirane su u iznosu od 120.177.240 maraka, što je uvećanje za ukupan iznos od 10.577.792 maraka u odnosu na planirane prihode u Izmjenama i dopunama Proračuna ŽZH-a za 2022. godinu, priopćeno je u ponedjeljak iz Vlade.

Navodi se kako je plan prihoda Proračuna rađen na temelju prihoda prikupljenih za devet mjeseci 2022. godine, kao i projekcija dostavljenih od strane Federalnog ministarstva financija.

“Prihodi od poreza su najznačajniji prihodi u ukupnim planiranim prihodima u Izmjenama i dopunama Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu. Najznačajniji prihod u poreznim prihodima jesu prihodi od neizravnih poreza s jedinstvenog računa koji pripadaju Županiji, tzv. prihodi od PDV-a”, ističe se.

Dalje stoji kako se rashodovna strana značajnije povećala na stavci tekući prijenosi za potporu obiteljima s troje i više djece, na stavci sudskih presuda zbog uknjiživanja pristiglih sudskih presuda u Glavnu knjigu riznice, te na stavci za kapitalne izdatke.

Odlukom Vlade, ponedjeljak 31. listopada 2022. godine proglašen je neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Zbog isteka mandata članovima, razriješen je privremeni Nadzorni odbor Rudnici boksita d. o. o. Široki Brijeg u sastavu: Jozo Soldo, Miljenko Soldo i Zoran Vidović, nakon čega je doneseno Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora Rudnici boksita d. o. o. Široki Brijeg u sljedećem sastavu: Miljenko Soldo, Jelena Mandić i Dražen Pinjuh.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?