RAZOČARANA HRVATSKIM ŠTANDOM: Smatram da sam prevarena za svoj novac na Sajmu knjige u Frankfurtu

U Frankfurtu je od 18. do 23. listopada, održan Sajam knjiga na kojem je sudjelovao više od 4.000 izlagača iz 95 zemalja među kojima je već tradicionalno bila i Hrvatska.

Riječ je o najvećem sajmu knjiga na svijetu a Hrvatska je svoj štand imala u paviljonu 4.0./F40.

Iako su organizatori zadovoljni ovogodišnjim programom i poslovnim kontaktima i uspjehom kojeg su postigli u nekoliko dana, nisu svi istog mišljenja.

Čitateljica Ivana Kuribak je za Fenix-magazin.de poslala pismo u kojem nije krila razočarenje hrvatskim štandom na kojem su već u subotu neki izdavači pokupili svoje knjige i napustili Sajam.

Značajno je napomenuti kako su upravo subota i nedjelja, odnosno zadnja dva dana Sajma predviđena za publiku.

Pismo čitateljice Ivane Kuribak za Fenix magazin prenosimo u cijelosti:

Često pratim Vaš portal i tako sam pročitala članak o održavanju frankfurtskog Sajma knjiga. Bila sam sretna jer je jako teško doći do knjiga na hrvatskom jeziku.Dogovorim se s obitelji otići zadnji dan sajma (danas, 23.10.2022), pređemo 80 km, abnormalno skupo platimo ulaznicu (54€), jer smo mi peteročlana obitelj, da bi nas dočekalo JAKO neugodno iznenađenje…Naime, štandovi s hrvatskim sadržajem su zatvoreni. Kako je to moguće??!

Nalazimo mladu gospođicu na štandu s 5 preostalih “ slikovnica” koja nam govori; a znate, loše je organizirano, druge godine će biti bolje, već smo spakirani ( u 14h, znači nije da smo došli pred samo zatvaranje). Drugi štand (Fraktura), je već bio potpuno zatvoren.Vjerujem da su već sretno sletjeli u Hrvatsku… Jako smo razočarani jer smatram da smo prevareni za svoj novac, vrijeme i troškove.Isto kao da ste došli na npr. nekakav koncert i ustanovili da se neće održati, bez da ste unaprijed obaviješteni,a da uz to nikoga nije briga što ste vi istu tu ulaznicu kupili. Bilo bi u redu, ako ste u mogućnosti doći do nekih kontakata i prenijeti im naše nezadovoljstvo.Vjerujem da nismo jedini. S poštovanjem, Ivana Kuribak, stoji u pismu koje je na redakciju Fenix-magazin.de uputila Ivana Kuribak.

Fenix-magazin/MD

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?