Hajduk kažnjen sa 110 tisuća kuna, Dinamo četiri puta manje

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer donio je odluku o kaznama za 14. kolo domaćeg prvenstva. Najveću kaznu je, već po običaju, dobio Hajduk.

– HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 110.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 100.000 kuna) i diskriminirajućeg skandiranja (čl. 88. DP HNS-a, 20.000 kuna) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk – Dinamo. Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, skandirala je u 48. minuti “Ubij, ubij Purgera”, a u 53. minuti “Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri Purgera, Purger se dere aaaa, bit će pečenja radujem se ja”. Tijekom utakmice zapalili su najmanje 80 baklji, od čega je najmanje 25 bačeno na tartan stazu, a zbog dima nije bilo moguće utvrditi točan broj baklji. Zbog dima je u dva navrata nastupio prekid igre, prvi u 61. minuti u trajanju od 90 sekundi, a drugi u 86. minuti igre u trajanju od 120 sekundi. Gostujući navijači BBB-i, njih 532, smješteni na južnoj tribini, u 1. i 41. minuti skandirali su “Ubij, ubij, Tovara”, u 66. minuti su zapalili tri baklje, od čega su dvije bačene na tartan stazu. Kao posljedica pirotehnike došlo je do zapaljenja sjedalica na domaćoj i gostujućoj navijačkoj tribini, oba požara ugašena su po završetku utakmice.

GNK Dinamo kažnjen je jedinstvenom kaznom od 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 8.000 kuna) i diskriminirajućeg skandiranja (čl. 88. DP HNS-a, 20.000 kuna) gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk – Dinamo.

HNK Rijeka kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Slaven Belupo – Rijeka. Gostujuća navijačka skupina Armada u 58. minuti zapalila je tri sjedalice koje su ugašene od strane vatrogasne službe, a pripadnici iste su u 90.+2 minuti otrgnuli jednu sjedalicu i bacili je ispred terena za igru, stoji u priopćenju disciplinskog suca objavljenom na službenim stranicama lige.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?