Hajduk s 3:1 svladao Goricu

U zaostalom dvoboju 4. kola HNL nogometaši Hajduka na Poljudu su pobijedili Goricu 3-1 (1-1) uz dva pogotka prvog strijelca lige Marka Livaje, koji je time došao do deset ligaških golova. Prvi pogodak Livaja je zabio u drugoj minuti, a potom iz jedanaesterca u 59. za tadašnjih 2-1. Splitsku pobjedu je potvrdio Chidozie Awaziem u 72. minuti, dok je jedini strijelac za goste bio Tyrese Francois u devetoj minuti, javlja hrt.hr.

Hajduk je imao savršeno otvaranje utakmice. Poveo je već u drugoj minuti, ali mnogo toga je u svemu napravio gostujući igrač Jovičić koji je grubo pogriješio, a poklon je iskoristio najbolji prvoligaški strijelac Marko Livaja koji je zabio za 1-0.

No, Splićani nisu ostali dužni te su darovima uzvratili suparniku. Splitska obrana u devetoj minuti je zbunjeno reagirala u više navrata, a brzi Francois je sve pratio, iskoristio pogreške i lijepo završio akciju za 1-1.

U ostatku prvog poluvremena Hajduk je imao prividnu inicijativu. Više je držao loptu u svojim nogama, pokušavao napadati i prijetiti, no sve je to više izgledalo na mučenje nego li na pravu dominaciju.

Na startu drugog poluvremena Stipe Biuk se našao u dvije prilike, no oba puta je jednako tako daleko ostao od pogotka za 2-1. Hajduk je ipak poveo u 59. minuti te je opet strijelac bio Livaja, ovaj put s 11 metara. Svemu je prethodilo igranje rukom Jovičića. Livaja je prevario Banića koji je imao loptu na rukama, s tim da je 15. listopada, tada u Velikoj Gorici, golman Gorice obranio jedanaesterac najboljem strijelcu Hajduka i HNL-a.

Drugi pogodak i novo vodstvo napokon je opustilo igrače Hajduka koji su do kraja ogleda na pravi način dominirali i stvorili niz dobrih prilika. Ubrzo nakon 2-1 Krovinović je žestoko pogodio gredu udarcem s više od 20 metara, ali je u 72. minuti, nakon kornera, Awaziem bio najviši u skoku te je glavom pogodio za 3-1.

Livaja je u 91. minuti mogao zabiti i svoj treći pogodak na susretu. Dosuđen je novi jedanaesterac za Hajduk, ali je hrvatski reprezentativac ‘panenkom’ prebacio gostujuća vrata.

Samu završnicu gosti su odigrali s desetoricom jer je u 85. minuti, zbog igranja rukom, crveni karton dobio Korca.

Ove momčadi sastale su se i prije nepuna dva tjedna u dvoboju 13. kola igranom u Velikoj Gorici, a slavili su gosti s minimalnih 1:0 golom Livaje u osmoj minuti sučeve nadoknade.

Uz utakmicu više Hajduk je došao vodećem Dinamu na pet bodova minusa. Gorica je upisala jubilarni deseti poraz. Ostala je posljednja i ima šest bodova manje od pretposljednje Rijeke.

Od zaostalih utakmica ostala je još tek jedna, ona u Puli između Istre 1961 i Dinama (12. kolo).

REZULTAT:

………………

HAJDUK – GORICA 3:1

(Livaja 29′, 59′-11m, Awaziem 71′ / Francois 8′)

Tijek utakmice:

——————–

90+3′ – kraj!

90+1′ – Livaja je neprecizan s bijele točke, pokušao je “panenkom”, ali lopta je otišla previsoko i propustio je priliku za “hat-trick”

90′ – Penal za Hajduk! Ndockyt ruši Melnjaka, a sudac Jović pokazuje na na bijelu točku!

85′ – Gorica s igračem manje, Korca je nakon intervencije VAR-a dobio crveni karton zbog toga što je rukom zaustavio udarac Melnjaka na prazan gol. Korca je već imao žuti, ali sudac Jović odlučio mu je dati izravan crveni karton

71′ – Awaziem glavom nakon kornera Krovinovića pogađa za 3:1!

70 – Livaja sjajno upošljava Krovinovića, ali Banić na vrijeme izlazi i spriječava udarac!

65′ – šansa Hajduka! Krovinović puca iz daljine, no pogađa gredu!

62′ – Elez upošljava Melnjaka, koji šalje loptu Livaji, a ovaj puca s 10-ak metara, ali neprecizno

60′ – Kod Gorice umjesto Keite i Raspopovića ulaze Vojtko i Wague

59′ – Livaja s bijele točke zabija za 2:1 !

58′ – sudac Jović nakon preglda snimke iz 55. minute ipak sudi kazneni udarac za Hajduk!

55′ – Melnjak pada u šesnaestercu, no nema penala

46′ – počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. Dvije izmjene kod Hajduka, izašli su Mlakar i Simić, a u igru su ušli Grgić i Elez

45+3′ – kraj prvog poluvremena

44′ – Livaja je pucao iz okreta, no Banić je na mjestu

41′ – Šansa Hajduka! Sahiti je ubacio u peterac, Livaja je pucao glavom, ali Banić brani!

32′ – Biuk je prošao po lijevoj strani i ubacio, ali Korca glavom izbija

19′ – Krovinović je oduzeo loptu na sredini i krenuo naprijed, dodao je Livaji, no on je loše primio loptu

12′ – žuti karton dobio je Livaja, koji će tako propustiti dvoboj s Lokomotivom

8′ – GORICA IZJEDNAČAVA! TYRESE FRANCOIS POGAĐA ZA 1:1!

2′ – GOL! HAJDUK JE ODMAH POVEO, STRIJELAC JE LIVAJA, KOJI JE ISKORISTIO POGREŠKU OBRANE GOSTIJU!

1′ – počela je utakmica!

Objavljene su početne postave

15:29

HAJDUK (4-1-3-2): Sentić – Mikanović, Awaziem, Simić, Melnjak – Vuković – Sahiti, Krovinović, Biuk – Livaja, Mlakar

GORICA (4-3-3): Banić – Raspopović, Jovičić, Korca, Keita – Suk, Francois, Pršir – Mitrović, D. Jurić, Fruk

Nakon Gorice, Hajduk u nastavku prvenstva putuje u goste Lokomotivi u 15. kolu 30. listopada.

– Uvijek je zahtjevno igrati iza derbija. Razmišljamo samo o prvoj sljedećoj utakmici, o Gorici, nipošto ne mislimo o Lokomotivi. Svaka sljedeća utakmica nam je finale. U tom duhu i uz kvalitetnu izvedbu vjerujem da smo spremni za ovaj izazov, rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan u najavi dvoboja s Velikogoričanima.

Gorica je solidno odradila prošlu sezonu, no u ovu je ušla katastrofalno. U 13 odigranih utakmica skupila je samo šest bodova upisavši tek jednu pobjedu, uz tri remija i devet poraza i uvjerljivo je najgora momčad dosadašnjeg dijela prvenstva.

Nakon prošlog kola i poraza od Lokomotive trener Igor Angelovski ponudio je ostavku, no vodstvo kluba ostavku nije prihvatilo. Izvršni odbor HNK Gorica na jučerašnjoj sjednici dao mu je punu i bezrezervnu potporu sa svim ovlastima bez ikakvih ograničenja do kraja natjecateljske sezone.

– Za Hajduk ne treba posebna priprema i motivacija, igraš u nogometnom ambijentu, dolaziš na Poljud kod Hajduka za koji znamo što znači u hrvatskom nogometu. No, i ta protekla utakmica je pokazala da je Gorica ekipa koja može parirati svakome. Držali smo se do te 98. minute, znamo dobro i što se dešavalo, no ovo je nova utakmica. Ja nisam pobornik da razmišljam u smjeru ‘nemamo što izgubiti’, već kažem ‘imamo mnogo za dobiti’, poručio je Angelovski uoči gostovanja na Poljudu. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?