SUM: Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama

Obilježavanje Nacionalnoga dana svjesnosti o knjižnicama u Bosni i Hercegovini u čijem su središtu studenti i nastavno osoblje održat će se i ove godine na Sveučilištu u Mostaru. Središnji će se događaj održati u suradnji Sveučilišne knjižnice i Sveučilišne tiskare PRESSUM u prostoru Sveučilišne tiskare u kampusu u Rodoču pod zajedničkom temom „Digitalizacija i kulturna baština” 28. listopada 2022. s početkom u 11.00 sati.  
Predavači su ove godine Adisa Žero i Anja Mastilović iz Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, Toni Marić, Društvo za digitalizaciju tradicijske kulturne baštine (Društvo za DTKB), Nebojša Rašović, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike SUM, Marija Karačić, Sveučilišna knjižnica SUM, i Iva Bilić, Sveučilišna tiskara PRESSUM. Usporedno će se u knjižnicama ustrojbenih jedinica kao i u knjižnicama partnerima održavati prigodni programi. 

Cilj je Nacionalnoga dana svjesnosti o knjižnicama podsjetiti lokalno stanovništvo na važnost sudjelovanja knjižnice u izgradnji društva znanja, približiti sadržaje korisnicima i poslati poruku da bez knjižnica nema kvalitetna obrazovanja. Ovogodišnji moto obilježavanja Nacionalnoga dana svjesnosti o knjižnicama u čijemu su središtu studenti i nastavno osoblje glasi „Jedino što morate znati jest gdje se nalazi knjižnica” – Albert Einstein.  

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?