Odana počast poginulim braniteljima HVO Sarajevo i Hrvatske brigade ‘Kralj Tvrtko’ Armije RBiH

U organizaciji Ministarstva obrane BiH i Udruge organizatora otpora, umirovljenih i razvojačenih branitelja HVO-a Sarajevo, danas su u sklopu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana ministri branitelja i kulture i sporta SŽ Omer Osmanović i Samir Avdić odali su počast poginulim i umrlim braniteljima.Hrvatskom vijeću obrane Sarajevo i Hrvatskoj brigadi „Kralj Tvrtko“ koje su bile u sastavu Armije R BiH, kao i civilnim žrtvama obrambeno-oslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini 1992.-1995.

Ministar Osmanović je ovom prilikom istaknuo važnost obilježavanja ovakvih datuma, kulturu sjećanja, ali i važnost multikulturalnosti naše domovine.

Ovdje smo da zajedno odamo počast svim braniteljima HVO-a Sarajevo, te Hrvatske brigade ‘Kralj Tvrtko’, koji su zajednički branili našu domovinu, svaki njen pedalj. Naša domovina je zemlja svih ljudi i svako ko je položio život za njenu odbranu zaslužuje poštovanje svih nas – naglasio je ministar Osmanović.

Kultura sjećanja svake godine potiče odavanje počasti svim palim borcima iz obrambeno-oslobodilačkog rata, bez obzira na njihovu nacionalnost. Ovom gestom izražava se zahvalnost i dokazuje da nisu uzalud dali svoje živote, te da nisu zaboravljeni.

Nakon polaganja cvijeća na groblju “Sveti Josip”, misa zadušnica održana je u Crkvi svetog Ćirila i Metoda u Sarajevu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?