Uskok protiv Zulima pokrenuo istragu i zatražio pritvor 

Uskok je nakon policijske prijave pokrenuo istragu protiv bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i načelnika općine Seget Donji Vinka Zulima zbog sumnje da je oštetio općinu za više od 425 tisuća kuna.

Istražni zatvor predložio je Uskok za Zulima zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Tužiteljstvo, koje nije objavilo identitet, navodi da je Zulim od prosinca 2016. do prosinca 2018. kao načelnik Segeta koristeći ovlaštenje raspolaganja proračunskim sredstvima općine, nalagao da za konzumaciju hrane i pića s privatnih druženja u raznim ugostiteljskim objektima općina ispostavlja narudžbenice koje je ovjeravao svojim potpisom, iako nije bilo nikakve osnove da te usluge naručuje i plaća općina. Ugostiteljski objekti su, na temelju tako ispostavljenih narudžbenica i usmenih naloga okrivljenika, za pružene usluge ispostavljali račune općini”, izvijestio je Uskok.

Navode kako je neistinito pisao svrhu ugošćavanja i osobe koje su ugošćene. Vlastoručno je pisao da su ugošćeni članovi raznih povjerenstava, udruga i predstavnika državnih institucija.

– Nalagao je da općina ispostavlja narudžbenice za konzumaciju hrane i pića na ručkovima i večerama na koje su prema njegovom nalogu pozivani vijećnici Općinskog vijeća isključivo iz redova vladajuće stranke u općini, kao i pojedini djelatnici općine, koje narudžbenice je ovjeravao svojim potpisom te je nalagao njihovo plaćanje, stoji u priopćenju Uskoka.

Istražitelji sumnjaju da je Zulim naložio i da se preko općine naplate troškovi proslava pobjede u izbornim procesima čime je ukupno, uz gore navedeno, općinu oštetio za najmanje 425.665 kuna.

O istražnom zatvoru u srijedu će odlučivati sudac istrage splitskog Županijskog suda, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?