Zrinjski danas protiv Tuzla Cityja: Jakirović kaže da imaju dosta motiva za pobjedu

U zaostaloj utakmici nogometne Premijer lige BiH Zrinjski u srijedu, 26. listopada, na stadionu pod Bijelim brijegom dočekuje Tuzla City.

– Ispred sebe imamo zahtjevnog protivnika, ekipu koja je jako dobro ušla u prvenstvo, ali isto tako ekipu koja dosta oscilira od odličnog do ispodprosječnog, a razlog je vjerojatno u velikoj promjeni igrača u odnosu na prošlu sezonu. Tu je i novi trener i naravno da treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto – kazao je u utorak na konferenciji za medije trener “Plemića” Sergej Jakirović.

Iako se, kako kaže, radi o nepredvidivom protivniku, Zrinjski u ovu utakmicu ulazi maksimalno ozbiljno.

– Tuzla City je pokazala da zna dati nekome pet golova, a mogu i izgubiti od bilo koga, s te strane su nepredvidivi i treba ih shvatiti ozbiljno, što mi i hoćemo. Također želimo nastaviti naš pobjednički niz koji, uz neriješeno protiv Leotara, traje već sedam kola – kazao je Jakirović.

Iako Zrinjski već duže vrijeme igra u ritmu subota-srijeda, ekipa je u dobrom stanju.

– Igra se svaka četiri dana, igrači dobro podnose ritam i nije to neki problem. Veći nam je problem teren koji je možda malo mekan, ali danas imamo trening i vidjet ćemo tko će biti na dispoziciji i koga ćemo izabrati – naveo je Jakirović.

Dodao je kako nije bilo nimalo lagano vratiti se na vrh ljestvice.

– U jednom trenutku bili smo zadnji i s psihološke strane nije lako igrati kad si dolje, ali napravili smo lijep niz. Neki od mojih kolega apostrofiraju umor, a ja sam rekao da nema alibija, neću žaliti za Slovanom i Europom cijeli svoj život. Mi smo sportaši i želimo što prije doći na pobjedničke staze, a momci su zasad pokazali da mogu pobjeđivati u nizu – kazao je Jakirović.

Navodi kako momčad ne osjeća dodatan pritisak zbog tempa utakmica.

– Oni su profesionalci, vole igrati nogomet, žele uzeti tri boda i nemaju pritiska. Mi imamo veliko zajedništvo i napravit ćemo sve da uspijemo uzeti tri boda, igramo kući i imamo dosta motiva da pobijedimo – istaknuo je Jakirović.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?