Nevini ženski razgovori: Vedrana Rudan u Beogradu nije štedjela Nikolinu Pišek

Vedrana Rudan boravi u Beogradu povodom Sajma knjiga, a ondje je dala, kao i uvijek, intrigantni intervju za Kurir, u kojemu je govorila o knjigama i čitanju, o srpskim piscima, feminizmu i napadima feministica, ali i o gorućim svjetskim temama.

Ustvrdila je da ne navija za Rusiju, ali dodala i sljedeće i: “Da sam na Putinovom mjestu, ni meni ne bi NATO došao na granicu”, ocjenjujući da ovo nije rat Rusije i Ukrajine, već da Rusija vodi sukob sa Amerikom i Zapadom, te da je Ukrajina kolateralna žrtva.

Upitana od novinara: Kako doživljavate to što vas feministice ne vole? Često kritiziraju vaše stavove, a nedavno ste se, nakon što ste bili oštri prema onome što je zadesilo voditeljicu Nikolinu Pišek poslije smrtni njenog supruga, našli i na udaru brojnih komentara na društvenim mrežama, Rudan je odgovorila:

“Nisam na mrežama, tako da pojma nemam što se tamo događa. “Feministice” me “ne vole”? Zašto bi me voljele? Ne volim ni ja njih, ako su vaše “feministice” poput naših. Alapače opsjednute sobom, koje su uvijek spremne pomoći “siroticama” koje to nisu!” – ustvrdila je.

A ono i sljedeće izrekla o zagrebačkoj tv voditeljici:

“Nikolina Pišek nikad nije bila žrtva. Ona je hrabro nešto što zna što hoće i kako se toga dočepati. Nju ne treba ni žaliti ni braniti. Gdje su bile i gdje su vaše “feministice” kad se trebalo suditi vašim “uglednim” zlostavljačima i silovateljima? Mislim na one odvratne političare. Jesu li demonstrirale, prozivale suce i sutkinje?

“Nevini” dvojac, zapravo dvojica odvratnih mužjaka, dobili su podršku medija i institucija. Feministice bi trebale biti žene koje se bore za ženska i ljudska prava. Ne preko portala. Sviđaju mi se ove žene koje su zbog vaše najnovije silovateljske zvijezde izašle na beogradske ulice. Te su žene na pravom putu. Treba pokazati stav i bijes. I učiniti sve da se pomogne prebijenim i silovanim ženama, koje nemoćne i siromašne same sebi ne mogu pomoći. Nisu sve žene žrtve. Ima i dobrih glumica” – zaključila je Rudan u intervjuu za Kurir.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?