Lakersi izjednačili najgori start, James preskočio Malonea

Los Angeles Lakersi su prikovani na dnu Zapada s učinkom 0-5, izjednačivši tako najgori klupski start u sezonu u proteklih 65 godina. No LeBron James je postao najbolji u povijesti u jednoj statističkoj kategoriji, najviše odigranih utakmica s barem 20 postignutih poena.

James je sad na prvom mjestu s 1.135 utakmica u kojima je zabio 20 ili više koševa. Na drugom mjestu je Karl Malone (1.134), a treći je Kareem Abudul-Jabbar (1.122). Četvrti je Kobe Bryant (941), a peti Michael Jordan (926), javlja hrt.hr.

Prije osam godina je slavna momčad krenula s 0-5, a peti ovosezonski poraz Lakersi su doživjeli gostujući kod Minnesota Timberwolvesa, koji su slavili sa 111-102.

Rudy Gobert je iskoristio izostanak Anthonyja Davisa, koji nije igrao zbog bolova u leđima, pa je u dominantnoj predstavi Lakersima ubacio 22 koša uz 21 skok. Anthony Edwards je za pobjednike postigao 29 poena, a Karl-Anthony Towns je spojio 21 koš, osam skokova i sedam asistencija.

LeBron James je predvodio goste s 28 poena, sedam skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte, dok je Russell Westbrook kao igrač s klupe dodao 18 poena i osam skokova.

Na suprotnom kraju uspješnosti od Lakersa su Milwaukee Bucksi, koji su ostali jedina neporažena momčad u NBA ligi nakon što su pred svojim navijačima svladali New York Knickse sa 119-108, a u najneizvjesnoj utakmici večeri Cleveland Cavaliersi su svladali domaće Boston Celticse sa 132-123 u produžetku.

U TD Gardenu su briljirali Donovan Mitchell i Caris LeVert koji su obojica ubacili po 41 koš. Posebno raspoložen kad se odlučivalo bio je LeVert koji je ubacio svih 11 koševa Clevelanda kojima su gosti u završnih dvije i pol minute nadigrali Celticse 11-2 i tako došli do neočekivane pobjede. LeVert je pritom pogodio šest od osam trica, dok je Mitchell pogodio pet od devet dalekometnih pokušaja u četvrtoj uzastopnoj pobjedi Clevelanda koji je poražen na startu sezone u Torontu.

Boston je krenuo u obrnutom smjeru pa su Celticsi nakon tri startne pobjede doživjeli drugi uzastopni poraz, iako su u završnici prvog poluvremena imali i 15 koševa prednosti, ubacivši 75 poena u prve dvije četvrtine. Jayson Tatum i Jaylen Brown su postigli po 32 koša za domaće, ali je Tatum ostao bez ubačaja u zadnjooj četvrtini te postigao samo dva koša u produžetku.

Milwaukee Bucksi su došli do četvrte uzastopne pobjede na otvaranju nove sezone, a Giannis Antetokounmpo je u domaću pobjedu 119-108 protiv New York Knicksa ugradio 30 poena, 14 skokova i devet asistencija. Grayson Allen je za pobjednike dodao 17, a Jrue Holiday 16 poena uz šest asistencija.

U prvom porazu nakon tri uzastopne pobjede Knickse je predvodio RJ Barrett s 20 koševa. Julius Randle i Immanuel Quickley su ubacili po 14 poena svaki.

Ni ozljeda njihovog najboljeg igrača Damiana Lillarda nije zaustavila odličan ulazak u sezonu Portland Trail Blazersa (5-1) koji su kao domaćini svladali Houston Rocketse sa 125-111.

Jusuf Nurkić je bio najkorisniji igrač domaće momčadi i uz 27 koševa sakupio i 15 skokova. Anfernee Simons je briljirao na vanjskim pozicijama pogodivši sedam trica, a sa 30 poena je bio najbolji strijelac Portlanda. Jerami Grant je dodao 15, a novak Shaedon Sharpe 14 koševa za pobjednike. Eric Gordon je sa 18 poena predvodio strijelce Houstona koji je u šestom nastupu doživio peti poraz.

Veliku večer s osobnim rekordom od 44 koša imao je Tyrese Maxey na gostovanju Philadelphije kod Toronta, gdje su 76ersi, oslabljeni neigranjem ozlijeđenog Joela Embiida, slavili sa 112-90. Tobias Harris i De’Anthony Melton su ubacili po 13 poena svaki, a James Harden se zaustavio na 11 koševa.

Raptorsima nije pomoglo 26 koševa, 10 skokova i šest asistencija Pascala Siakama pa je momčad Nicka Nursea doživjela prvi ovosezonski poraz na domaćem parketu.

Prvi izbor ovogodišnjeg drafta Paolo Banchero nastavio je niz utakmica sa 20 ili više koševa, a njegov Orlando (1-5) je došao i do prve ovosezonske pobjede svladavši kao domaćin Charlotte Hornetse sa 113-93. Banchero je završio dvoboj sa 21 košem, 12 skokova i sedam asistencija. Mo Bamba je bio drugi strijelac Magica sa 19 poena.

U drugom uzastopnom porazu Hornetsa najbolji igrač momčadi bio je Gordon Hayward s 18 koševa i šest skokova.

Košarkaši Detroit Pistonsa su drugi put u tri dana poraženi od Atlanta Hawksa pred svojim navijačima, a u utakmici koja je završila 136-112 za goste Bojan Bogdanović je ubacio 22 koša uz četiri skoka.

Phoenix Sunsi su pred svojim navijačima pobijedili oslabljene New Orleans Pelicanse sa 124-111. Gosti su u Arizonu doputovali bez Ziona Williamsona i Brandona Ingrama pa je poraz od druge momčadi Zapadne konferencije logična posljedica.

Mikal Bridges je predvodio Sunse sa 27 koševa šutirajući 10/13 iz igre. Devin Booker i Cameron Johnson su dodali po 16 poena svaki, a Torrey Craig je dodao 13 koševa bez promašaja. Dario Šarić ponovno nije ulazio u igru.

Pelicanse je predvodio Jonas Valančiunas s 25 poena i 10 skokova, dok je Naji Marshall završio dvoboj sa 21 košem, šest skokova i pet asistencija.

Šest igrača s dvoznamenkastim brojem koševa doprinijelo je pobjedi Indiana Pacersa koji su slavili sa 127-117 na gostovanju u Washingtonu. Myles Turner je s 27 koševa bio najbolji strijelac gostiju, dok su po 25 poena ubacili Buddy Hield i Tyrese Haliburton, koji je tome dodao i 12 asistencija.

Bradley Beal je sa 31 košem predvodio igrače Wizardsa. Kristaps Porzingis je ubacio 22, a Kyle Kuzma 18 poena.

Keldon Johnson je bio najzaslužniji za domaću pobjedu San Antonio Spursa nad Chicago Bullsima. Spursi su slavili sa 129-124, a Johnson je ubacio 33 koša te pogodio tri od četiri slobodna bacanja u završnici dvoboja. Jakob Poeltl je za pobjednike dodao 21 poen uz 13 skokova.

Kod Chicaga je najbolji bio nekadašnji igrač Spursa DeMar DeRozan, koji je ubacio 33 koša i postao 50. igrač u povijesti NBA lige s najmanje 20.000 postignutih koševa. Iz tog kluba je trenutačno sedam aktivnih košarkaša.

Iako je Nikola Jokić imao skromnu šutersku večer (3/10) i zaustavio se na 12 koševa, 10 skokova i šest asistencija, Denver Nuggetsi su pred svojim navijačima svladali Utah Jazz sa 117-101 zahvaljujći odličnom učinku igrača s klupe koje je sa 26 poena predvodio Bones Hyland. Među igračima iz početne petorice najbolji je Michael Porter Jr. s 22 koša i 13 skokova.

Goste je u poraz odveo loš šut za tricu (10/39). Lauri Markkanen je sa 17 koševa i 10 skokova bio najbolji igrač Jazza, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?