Pogledajte tuču Boysa i Torcide u Zagrebu

Mnogi stanovnici Zagreba bili su ogorčeni jer je bio grada bio pod policijskom blokadom zbog navijačkog sukoba do kojeg je u nedjelju došlo prije utakmice Hajduka i Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Navijači su se potukli u Ulici Izidora Kršnjavog.

Potukli su se Bad Blue Boysi i Torcida, a Zagrepčani su komentirali kako zbog nekolicine huligana ispaštaju tisuće ljudi jer je dio ulica bio blokiran zbog promet u dijelu grada gdje su se mogli vidjeti specijalni i policija pod punom spremom.  

Na društvenim mrežama pojavile su se kratke snimke na kojima se tek može vidjeti poveća skupina navijača u crnom s palicama i letvama, kako kreću u napad, kao i da su se u tučnjavi koristile i baklje.

U opisu kratkih snimki na Twitter računu Hooligans.cz.Official, inače relevantnoj navijačkoj Twitter stranici, navodi se kako su BBB-ovci Torcidu natjerali u bijeg, ali kako su se ultrasi Hajduka ipak pojavili u Zagrebu i sukobili s Boysima.

Policija je uhitila je 46 osoba zbog nereda, rekao je u nedjelju navečer načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

U razgovoru za  Novu TV Rašić je izjavio da policija ulaže puno truda i poduzima niz mjera kako bi nogometne utakmice, pogotovo one visokog rizika, s aspekta sigurnosti prošle u najboljem redu, a tako su se pripremali i za nedjeljnu.

“Imali smo dovoljno policijskih službenika, i specijalne interventne policije, temeljne, kriminalističke i prometne policije, i u suradnji s građanima, koji su javili da se okupila grupa maskiranih mlađih osoba, odmah ujutro smo na području Sigeta spriječili sukob BBB-a s gostujućim navijačima (Torcide)”, dodao je.

Nakon toga se u zoni hotela Westin oko 13 sati dogodio incident, odnosno sukob pripadnika dviju navijačkih skupina, a brzom reakcijom policije spriječen je veći sukob. Tamo je privedeno  46 osoba, rekao je Rašić.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?