Danas Medićeva sahrana u Mostaru

Nakon što je iznenadno umro u Mostaru, danas će biti sahranjen bivši glasnogovornik OSCE-a Richard Medić.

Richard Medić će biti sahranjen u utorak, 01.11.2022. godine, u 15 sati na Gradskom groblju Sutina u Mostaru, piše Bljesak.info.

Richard Medić je bio stručnjak za medije i komunikacije, umjetnik, poduzetnik i posvećeni muž i otac. Rođen u Melbourneu s bh. korjenima, živio je i radio u Brusselsu, ali je dio vremena provodio u Mostaru, gradu s kojim je imao posebnu vezu.

Posljednje dane proveo je u Mostaru, radeći na snimanju dokumentarnog filma o Gimnaziji Mostar, gdje ga je zatekla iznenadna smrt.

Tijekom života i rada u Brusselsu, kroz promociju, projekte i kontakte, Richard Medić je uradio mnogo za Mostar i Bosnu i Hercegovinu. Upravo ta veza s Mostarom bila je razlog zašto se njegova obitelj odlučila da će grad na Neretvi biti njegovo posljednje počivalište.

U Mostaru je ostvario niz projekata, pamte ga po pjesmi koja je trebala postati “himna Europe” – “The Europe Song”, a koju su izvodili mostarski umjetnici, činjenici da je skakao s mostarskog Starog mosta, promoviranju kampanje “Subsidijarnost jeste riječ”, te stablu ginkoa koje je zasadio u mostarskom parku Zrinjevac.

Bio je suosnivač internacionalne agencije za marketing i komunikacije The Right Street Digital koja, pored centrale u Bruxellesu, ima podružnicu u Mostaru. Posljednjih godina radio je kao kreativni direktor u toj agenciji, a uz karijeru, bavio se umjetničkim radom.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?