U Mostaru najavili mega investiciju s zapošljavanjem dvije i pol tisuće ljudi u autoindustriji?!

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić na posljednjoj sjednici nije imao dvotrećinsku većinu za usvajanje odluke o izmjenama prostornog plana Mostara, gdje se poslovna zona Miljkovići širi na zemlju poduzetnika Nike Marušića.

Vladajućem HDZ-u i SDA-u nedostajao je jedan vijećnik Damir Šunjić, jer nije mogao doći na sjednicu, dok se vijećnik Antonio Zelenika (HDZ BIH) izuzeo iz glasovanja, i postupio po svojoj savjesti, piše Hercegovina.info i dodaje da je cijela oporba bila protiv usvajanja izmjena prostornog plana upravo jer se poslovna zona širi na Marušićevo zemljište, a nedostajuću ruku za dvotrećinsku većinu SDA i HDZ su pokušavali su naći u polusatnoj stanci.

Nije uspjelo.

“Nama se prije 3 – 4 mjeseca obratio jedan investitor s nekom mega investicijom. Radi se o 20 tisuća metara četvornih površine i zapošljavanja 2.500 radnika. Autoindustrija je u pitanju”, rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić vijećnicima Grada Mostara u okviru rasprave o prostornom planu koji obuhvaća proširenje poslovne zone u Miljkovićima.

On je rekao kako je na osnovu zahtjeva investitora Grad poslao dvije ponude.

”Ponudili smo tri lokacije a da bi ih našli, mjesec dana smo pokušavali naći 100.000 kvadrata na jednoj lokaciji jer je investitor imao uvjete. Našli smo tri lokacije i jedna od njih je lokacija u Miljkovićima. I tad sam saznao da je to lokacija gospodina Marušića a on mi je ponudio da će, ako će netko otvoriti 2.500 ja sam spreman pokloniti, vratiti to gradu, što god”, rekao je i dodao kako je to razlog zbog kojeg je tražio proširenje spomenute zone, prenosi Bljesak.info

”Ako je jedina prepreka za usvajanje prostornog plana zona Miljkovići, ja ću je povući”, rekao je Kordić.

Naveo je kako donošenje plana nije nečiji hir nego esencijalna potreba.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?