Ivana Falak nominirana za “Hercegovku godine”

Mlada čapljinska književnica Ivana Falak, koja je prošle godine u Hercegovini promovirala svoj prvijenac “Ljubav jednog kazanove nominirana je za Hercegovku godine.

U nominaciji se navodi kako je ova mlada čapljinska književnica u posljednjoj godini dana dala veliki doprinos kulturi u Hercegovini i da je veliki poticaj mladima u današnjem svijetu.

„Ivana Falak je rođena u Mostaru 31. 5. 1996. godine. Osnovnu školu i Opću gimnaziju završava u Čapljini, a studij politologije u Mostaru. Od najranijeg djetinjstva zavoljela je knjigu, priče, bajke, taj čarobni svijet u kojem se miješa san i java, snovi i stvarnost. Kad je naučila pisati i sama je počela slovima oblikovati svoj unutrašnji svijet, svoje snove o ljudima i događajima unositi u priče. Roman „Ljubav jednog Kazanove“ njena je prva objavljena knjiga, sigurno ne i posljednja jer je književno stvaranje dio njene osobnosti i način na koji komunicira sa svijetom u kojem živi. Preko književnih likova gradi svoj književni svijet jer na taj način najbolje drugima prenosi svoje snove, želje, svoje doživljaje i razmišljanja“, navodi se u nominaciji.

Podsjetimo, izbor “Hercegovka godine” organizira istoimeno udruženje s ciljem promoviranja žena u ovom djelu naše zemlje koje su svojim djelima obilježile proteklu godinu.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?