Milan razbio Salzburg, PSG pobijedio Juventus, City bez poraza

AC Milan je u posljednjem kolu Lige prvaka na San Siru s uvjerljivih 4:0 deklasirao RB Salzburg i s drugog mjesta u Dinamovoj skupini E ide u osminu finala, prvi put nakon devet godina. Milanova pobjeda odgovarala je Dinamu, ali samo u slučaju pobjede protiv Chelseaja u Londonu.

Manchester City je bez poraza osvojio skupinu G, a priču je zaključio današnjom pobjedom 3:1 protiv Seville, dok je PSG u skupini H s 2:1 svladao Juventus. Kylian Mbappe je golom u 13, minuti nadmašio Messija kao najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka s 40 golova. Petar Musa bio je strijelac za Benficu, koja je sa 6:1 pobijedila Maccabi Haifu, piše hrt.hr.

Austrijancima je za prolaz među 16 najboljih trebala pobjeda u Milanu, no iako je talijanskom prvaku dovoljan bio i remi od početka je domaćin želio što prije odagnati sve dvojbe. Već u drugoj minuti Theo Hernandez je pogodio gostujući okvir vrata, dok je sjajni Francuz Olivier Giroud u 14. minuti udarcem glavom doveo Milan u vodstvo.

Utakmica je i definitivno odlučena početkom drugog dijela kada je Milan pobjegao na 3-0. Prvo je Krunić zabio u 46. minuti (asistencija Girouda), a potom još jednom Giroud u 57. minuti za 3-0. Sve je zaključeno golom Messiasa u 91. minuti.

Ante Rebić je odigrao cijelu utakmicu za Milan, baš kao i Luka Sučić za goste iz Salzburga. Roko Šimić je odgledao utakmicu s gostujuće klupe za pričuve.

U skupini H su se Benfica i PSG borili za prvo mjesto, a do njega je na kraju došla lisabonska momčad (zbog većeg broja golova u gostima tijekom natjecanja u skupini) koja se raspucala kod Maccabi Haife gdje je slavila čak 6-1. Jedan od šest pogodaka za goste je postigao hrvatski napadač Petar Musa koji je ušao u igru nakon pola sata igre, a u 59. minuti je zabio za tadašnjih 2-1. Bio je to četvrti gol Muse ove sezone te prvi u Ligi prvaka.

PSG je, pak, slavio u Torinu kod Juventusa 2-1 golovima Mbappea i Mendesa, dok je jedini strijelac za Torino bio Bonucci koji je u 39. minuti izjednačio na tadašnjih 1-1. Juventus je tako natjecanje u skupini okončao s jednom pobjedom i pet poraza, ali je na kraju ipak izborio odlazak u Europsku ligu.

Prije posljednjeg kola sve je bilo poznato u skupini G gdje su prolaz u osminu finala osigurali prvi Manchester City i drugoplasirana dortmundska Borussia. Znalo se i da će dalje u sezoni u Europskoj ligi igrati Sevilla.

U kombiniranoj momčadi Manchester City je na Etihadu svladao Sevillu 3-1 premda su gosti poveli golom Rafe Mira u 31. minuti. City je utakmicu okrenuo golovima u nastavku koje su dali Lewis, Alvarez i Mahrez, a za goste je do 67. minute igrao hrvatski nogometaš Ivan Rakitić. FC Kopenhagen i Borussia Dortmund su odigrali 1-1.

Ranije tijekom srijede Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, postigao je prvi pogodak u pobjedi Reala u Madridu protiv Celtica od 5-1, u dvoboju posljednjeg 6. kola skupine F Lige prvaka. Real je prije osigurao proboj u osminu finala natjecanja gdje brani prošlogodišnji naslov, a ovom je pobjedom definitivno osigurao prvo mjesto u skupini ispred Leipziga. U zadnjem kolu je, pak, njemačka momčad osigurala osminu finala nakon pobjede u Varšavi protiv Šahtara od 4-0.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?