Prvi Šarićevi koševi nakon 15 mjeseci

Hrvatski košarkaš Dario Šarić postigao je prve NBA koševe za Phoenix Sunse nakon čak 15 mjeseci.

Sunsi su kod kuće s 116-107 pobijedili Minnesota Timberwolvese, a Šarić je igrao pet minuta, što je iskoristio za učinak od po tri koša i skoka, te jednu asistenciju i oduzetu loptu.

Nakon stanke zbog ozljede, Šarić je prvu službenu NBA utakmicu za Phoenix Sunse odigrao 20. listopada protiv Dallasa, ali tada u dvije minute nije zabio koš, te je imao samo jedan promašeni šut. Nakon što mu je stradalo koljeno u prvoj minuti NBA finala 2021., Šibenčanin se košarci vratio ovoga ljeta u hrvatskoj reprezentaciji. 

Cameron Johnson zabio je 29 poena, te sedam od 11 trica kod Sunsa, Mikal Bridges dodao je 19, a Devin Booker 18 poena, sedam skokova i pet asistencija u petoj uzastopnoj pobjedi Sunsa. Odličan je bio i Chris Paul s 15 koševa, 12 asistencija i osam skokova za Phoenix.

Karl-Anthony Towns upisao je 24 koša, deset skokova i sedam asistencija za Timberwolvese, koji su izgubili od Sunsa osmi put u proteklih devet susreta. Anthony Edwards također je ubacio 24 za goste.

U pobjedi Chicago Bullsa 108-99 nad posrnulim Brooklyn Netsima u New Yorku Zach LaVine postigao je u četvrtoj četvrtini 20 od svojih 29 koševa.

Netsi, igrajući nakon rastanka s trenerom Steveom Nashom, izgubili su šesti put u osam utakmica ove sezone, dok su Bullsi poraženi u dvije utakmice.

DeMar DeRozan dodao je 20 koševa za Bullse, a Kevin Durant iz Brooklyna predvodio je strijelce s 32 poena uz devet skokova i šest asistencija. Royce O’Neale dodao je 20 poena. Kyrie Irving držao se na četiri poena pri šutu 2-12 i nije zabio sve do početka četvrte četvrtine.

Jimmy Butler ubacio je 23 poena, osam asistencija i šest skokova, predvodeći domaćin Miami do pobjede nad Golden Stateom 116-109. Stephen Curry ostvario je deseti triple-double učinak u karijeri s 23 poena, 13 asistencija i 13 skokova za Warriorse, koji su upisali treći uzastopni poraz.

Miami je također predvodio rezervni igrač Max Strus, koji je zabio rekordnih 24 poena dok je Heat prekinuo niz od dva poraza. Warriorsi su u gostima pali na 0-4 dijelom jer nisu mogli zaustaviti Butlera u nekoliko ključnih situacija, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?