Američko veleposlanstvo u BiH: Alkalaj je propagirao neistine o Schmidtu, dao je prednost uskim političkim interesima

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a veleposlanik BiH pri UN Sven Alkalaj oštro je kritizirao visokog predstavnika Christian Schmidta. Optužio ga je da se prilikom donošenja odluka konzultirao s dužnosnicima Republike Hrvatske i da je prekršio Ustav BiH.

– Stvorio je princip da građani nisu jednaki prema zakonu. Krši Ustav BiH i Međunarodne akte. Spomenut ću činjenicu vezanu za pravila da svi građani neće imati jednaka prava da sudjeluju u izbornom procesu. Visoki predstavnik je zadržao kvotu iz 1991. godine i tako pomogao Hrvatima – rekao je Alkalaj.

Iz Veleposlanstva SAD su za portal “Avaza” tim povodom istaknuli da je njihov stav o postupku visokog predstavnika 2. listopada kristalno jasan i izražen u jučerašnjem blogu veleposlanika Murphyja.

– Odluka stalnog predstavnika BiH pri UN da svoje vrijeme tijekom jučerašnje debate Vijeća sigurnosti UN o BiH iskoristi za propagiranje neistina o visokom predstavniku i međunarodnoj zajednici ne ide u korist Bosne i Hercegovine. Razočaravajuće je da je dao prednost uskim političkim interesima umjesto državnim interesima svoje zemlje, nešto što je nažalost već predugo norma u BiH. BiH se suočava s mnogim ozbiljnim izazovima. Vrijeme je da njeni lideri prionu na posao – naveli su iz Veleposlanstva SAD.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?