Schmidt: Nove vlasti trebaju ukloniti diskriminaciju iz izbornog sustava prema presudi Europskog suda i Ustavnog suda BiHSchmidt:

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt pozdravio je produženje EUFOR-ove misije ALTHEA za koju tvrdi da ostaje suštinski faktor u osiguranju sigurnosti u BiH.

Produženje misije podršku je dobilo na sinoćnjoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN), a na kojoj se, između ostalih obratio i Sven Alkalaj, koji je zlorabeći poziciju veleposlanika BiH s pozicija bošnjačke politike kritizirao izmjene Izbornog zakona koje je drugog listopada nametnuo Schmidt, kako bi spriječio formiranje vlasti u FBiH bez predstavnika Hrvata.

Schmidt u reakciji na sjednicu neizravno osvrnuo i na nastup Alkalaja.

“Predizborna kampanja je završena. Vrijeme za sračunato političko manipuliranje – što smo, nažalost, vidjeli i tijekom sjednice Vijeća sigurnosti UN-a – je završeno. Sada je vrijeme da se uradi konkretan posao koji građani BiH očekuju: Ispunjavanje uvjeta za integraciju u EU, podsticanje ekonomskog razvoja, ublažavanje posljedica inflacije i zaustavljanje odlaska mladih ljudi iz zemlje”, stoji u priopćenju OHR-a.

Schdmidt je dodao kako sada od svih stranaka u BiH očekuje ubrzano formiranje vlasti koja će se pozabaviti ključnim izazovima, uključujući i uklanjanje diskriminacije iz izbornog sustava u skladu s odlukama Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, te poboljšanje integriteta izbornog procesa”, naveo je Schmidt.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?