Čudo u Nagasakiju 1945.: Rastopljena krunica preživjela pogodak atomske bombe

Samo tri dana nakon napada na Hiroshimu, Sjedinjene Američke Države bacile su još jednu nuklearnu bombu, ovoga puta u Nagasaki. Bilo je to 9. kolovoza 1945. godine.

U oba bombaška napada ubijeno je između 129 i 226 tisuća ljudi, od čega je barem polovina poginula do kraja prvoga dana.

Korisnik Twittera Charles White objavio je na svom Twitter računu fotografiju rastopljene krunice iz muzeja atomske bombe u Nagasakiju. Objasnio je da je Nagasaki bio središte misijske aktivnosti i dom mnogih “skrivenih kršćana”, čije su se obitelji borile i čuvale vjeru pod progonom i zabranama punih 250 godina, prenosi hkm.hr.

Kompletan opis ispod krunice glasi: “Ova krunica je pronađena u pepelu kuće koju je pogodila atomska bomba čiji je epicentar bio samo 600 metara od kuće. Kuglice staklene krunice na velikoj su se vrućini rastopile poput karamele. U vrijeme eksplozije, donatorova majka radila je u rođakovoj kući. Tražeći svoju majku sljedeći dan, u pepelu rođakove kuće pronašla je krunicu. Njena majka umrla je u katedrali Urakami. Dugo je čuvala krunicu kao uspomenu na majku prije nego što ju je darovala Gradu Nagasaki na 40. obljetnicu atomskog bombardiranja”, piše narod.hr/hkm.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?