Dodig i Krajicek poraženi u finalu Pariza

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Amerikanac Austin Krajicek poraženi su u finalu muških parova na Masters turniru u Parizu, bolji od njih su bili Nizozemac Wesley Koolhof i Britanac Neal Skupski sa 7:6 (5), 6:4, piše hrt.hr.

Meč koji je trajao sat i pol bio je dosta izjednačen tako da je prvi set odlučen tek nakon tie breaka. Drugi set je odlučio i pobjednika jer su Skupski i Koolhof napravili break za 2-1 i tu prednost nisu ispustili do kraja.

Dodig i Krajicek su se u finale plasirali nakon što su u polufinalu bili bolji od Nijemaca Kevina Krawietza i Andreasa Miesa sa 6:3, 6:4 te su tom pobjedom ujedno osigurali i nastup na ATP finalu koji će se igrati u Torinu od 13. do 20. studenoga.

Za Dodiga i Krajiceka ovo je bilo četvrto uzastopno finale i drugo u tjedan dana. U Firenci su izgubili, a zatim su osvojili naslove u Napulju i Baselu prošli vikend.

Dodigu je ovo bilo ukupno 44. finale parova u karijeri, dosada je osvojio pet naslova među kojima je i pet “Masters 1000” turnira. Bio je jednom i pobjednik u dvorani Bercy, 2015. godine s Brazilcem Marcelom Melom.

Dodig i Krajicek tako u Torino idu kao peti par svijeta, odmah iz Nikole Mektića i Mate Pavića. Prvi par su upravo Koolhof i Skupski.

Svoje su mjesto na ATP Finalu još osigurali Rajeev Ram – Joe Salisbury (SAD-VBR), Marcelo Arevalo – Jean-Julien Rojer (Sal-Niz), Marcel Granollers – Horacio Zeballos (Špa-Arg) te Thanasi Kokkinakis – Nick Kyrgios (Aus).

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?