Hrvatska vojska stigla u Vrgorac

U Vrgorac su stigli pripadnici Hrvatske vojske koji cisternama dopremaju potrebnu pitku vodu iz Zagvozda u prigradska naselja u zapadnom dijelu Vrgorca.

Normalna distribucija vode u prekidu je od 17. listopada, pa iako je Komunalno Vrgorac, koje skrbi o izvoru Banja, izvijestilo da se vodostaj na izvorištu podigao za osam metara, to zbog ograničavajućih tehničkih razloga još uvijek nije dovoljno za funkcioniranje cijelog  vodoopskrbnog sustava.

U Vrgorac su stoga stigli pripadnici Hrvatske vojske ZZP bojne iz Zagreba s  cisternama za prijevoz pitke vode.

U protekla dva dana, Hrvatska vojska je dopremila 155 kubičnih metara pitke vode, i ostaje do daljnjeg, te će svakodnevno puniti vodospreme na području od Imotskog prema Vrgorcu.

Mediji su pisali kako se već danima stanovnici brojnih vrgorskih sela koji dobivaju vodu s izvora Banja muče kako održavati osobnu higijenu, naročito je teško onima koji imaju starije i nemoćne u kući, kao i školsku djecu.

Svaki dan su gledali kad će iz suhih česmi poteći kap vode. No, nažalost nje nema već danima, a osim pomoći vojske, cisternama vatrogasnih postrojbi razvozila se voda za piće po mjestima.

No, to je malo ili nimalo tješilo sve nervoznije građane koji preko društevnih mreža negoduju i krivicu svaljuju na čelnike Grada i tvrtke “Komunalno”.

Posebno teška situacija je u brdsko-planinskim selima poput: Zavojana, Stilja, Kašča, Rašćana, Dugih Njiva, Kljenka…

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?