Igrači HNL-a dominiraju na popisu Zlatka Dalića

Izbornik Zlatko Dalić danas je objavio konačni popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Na popisu se nalazi 26 igrača, a u odnosu na širi popis, otpala su osmorica. 

Prema očekivanjima, većih iznenađenja nema, izbornik se odlučio na već provjereni kadar koji ga je odveo na Final Four Lige nacija. 

Nedoumica je bilo jedino u veznom redu te napadu. Dalić je morao odlučiti tko će biti zamjena Brozoviću, birao je između Jakića koji nastupa za Eintracht i Mišića, koji igra za Dinamo. Odluka je na kraju pala na Jakića, izbornik je to obrazložio njegovim iskustvom u reprezentaciji i dobrim nastupima u njemačkom klubu, piše hrt.hr.

U Katar odlazi i Ante Budimir, dobio je napadač Osasune poziv ispred Antonija Čolaka, unatoč tome što je Čolak najbolji strijelac škotske lige. 

Ipak, jedan podatak je iznimno zanimljiv, Dalić u Katar vodi čak šest igrača koji nastupaju u domaćem prvenstvu te će oni biti najzastupljeniji. Boje hrvatske reprezentacije branit će četiri igrača Dinama (Livaković, Šutalo, Petković, Oršić), te po jedan igrač Hajduka (Livaja) i Osijeka (Ivušić). 

Kada pogledamo popis igrača koje je Dalić vodio 2018. u Rusiju, tada je na popisu bio samo jedan igrač iz HNL-a, Dominik Livaković, danas jedinica reprezentacije tada je bio treći vratar iza Subašića Kalinića

Nakon igrača iz HNL-a, najbrojniji su igrači iz Bundeslige (5), iz Serie A dolaze četvorica, a ukupno od 26 igrača na popisu, njih 15 igra za klubove iz liga petice.

POPIS IGRAČA ZA SVJETSKO PRVENSTVO

VRATARI: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Ivo Grbić (Atletico Madrid)

BRANIČI: Domagoj Vida (AEK), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Rangers), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern), Martin Erlić (Sassuolo), Josip Šutalo (Dinamo)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino),Lovro Majer (Rennes), Kristijan Jakić (Eintracht), Luka Sučić (RB Salzburg)

NAPADAČI: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Dinamo), Ante Budimir (Osasuna), Marko Livaja (Hajduk)

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?