Milanović: Nadam se da Majke Srebrenice nisu pale u kliješta besprizornih i beskrupuloznih unitarističkih muljatora iz Sarajeva

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je laž da je negator genocida u Srebrenici i nada se da Majke Srebrenice nisu instrumentalizirane iz Sarajeva te je istaknuo da će Hrvatska sama odlučiti hoće li poslati vojsku u misiju EUFOR-a u BiH.

Upitan planira li se ispričati Majkama Srebrenice, koje su ga kritizirale zbog navodnog negiranja genocida, Milanović je novinarima rekao da je “to laž” i nada se da ta udruga nije pala “u kliješta besprizornih i beskrupuloznih unitarističkih muljatora iz Sarajeva” .

Tvrdi da nikad nije negirao razmjere ubojstva i masakra u Srebrenici kao što netko negira Holokaust, no da su pravne kvalifikacije nešto drugo. “Pa nismo u nekakvom kalifatu ili teokratskoj državi da se ne smije o stvarima otvoreno govoriti”, rekao je Milanović novinarima na sajmu knjiga Interliberu.

“Te srebreničke majke. Kažem ‘te’ jer nadam se da one ne stoje iza toga, 2015. su na poziv tadašnje predsjednice Grabar-Kitarović došle u Knin. Da nije bilo oslobođenja Knina, koji su oslobodili vjerojatno gremlini, možda bi bilo i drugog genocida u Bihaću, izjavila je tada Munira Subašić. Dan pobjede je čestitala riječima ‘živjela Hrvatska, živjela BiH i sav dobar narod’. Šta je ovo? Imaju li ti ljudi dvije vijuge u glavi? Dakle, pisati neka nesuvisla samoporažavajuća pisma je gubitak svakog integriteta”, rekao je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?