Sjednica Vijeća ministara BiH: Bošnjački ministri protiv plinske interkonekcije s Hrvatskom i Srbijom

Vijeće ministara nije usvojio dokumente koji se tiču plinske interkonekcije BiH – južne prema Hrvatskoj i Nove istočne interkonekcije na pravcu prema Srbiji.

Podršku su uskratili ministri iz reda bošnjačkog naroda, pa će ovi prijedlozi u drugi krug glasanja na neku od narednih sjednica, prenosi RTRS.

Na višesatnoj sjednici Vijeća ministara BiH s čak 270 tačaka dnevnog reda usvojen je program reformi o suradnji BiH sa Sjevernoatlantskim savezom za 2021. i 2022. godinu.

Nije riječ o Akcijskom planu za članstvo u NATO kako su to pojedini mediji i dužnosnici javnosti pogrešno pokušali predstaviti, već o uobičajenom redovitom godišnjem pravnom i političkom okviru suradnje.

– Danas je usvojeno ono što je i ranije usvajano, a to je da je Povjerenstvo za suradnju s NATO-om koje ima drugačiji naziv nego ona prethodno. I nije više ANP nego Program reformi u BiH. I ja imam toliko reći o tome, a tko to ne vjeruje, ja mu predlažem da pita predstavnike NATO-a. NATO i njihovi predstavnici i zapovjednik NATO stožera u Sarajevu izuzetno su korektni kada su u pitanju nazivi i kada je u pitanju naša i njihova suradnja i nikada nisu ni jednom riječju nekako drugačije rekli – rekao je zamjenik ministra obrane u Vijeću ministara Mirko Okolić.

Vijeće ministara danas je jednoglasno usvojio program reformi BiH za 2021. i 2022. godinu, što je politički i pravni okvir suradnje BiH i NATO, rekao je predsjedatelj Komisije za suradnju s NATO-om Јosip Brkić.

Brkić je naveo da se time pokazuje kontinuitet odnosa BiH i NATO-om, odnosno da jača partnerstvo s tim vojnim savezom, napomenuvši da je u pitanju otvoren dokument, svima dostupan.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?