Rusi objavili: Povlačimo se iz Hersona…Spasit ćemo živote naših vojnika

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu naredio je u srijedu svojim trupama da se povuku iz okupiranog ukrajinskog grada Hersona i zauzmu obrambene linije na suprotnoj obali rijeke Dnjepar.

Objava je označila jedno od najznačajnijih ruskih povlačenja i potencijalnu prekretnicu u ratu, koji se sada bliži kraju njegovog devetog mjeseca, javlja Reuters, prenosi narod.hr.

U televizijskim komentarima, general Sergej Surovikin rekao je da više nije moguće održavati opskrbu grada Hersona.”Spasit ćemo živote naših vojnika i borbenu sposobnost naših jedinica. Držati ih na desnoj (zapadnoj) obali je uzaludno. Neki od njih mogu se koristiti na drugim frontama”, rekao je Surovikin.

Vijesti su uslijedile nakon tjedana ukrajinskog napredovanja prema gradu i utrke Rusije da preseli desetke tisuća njegovih stanovnika.

Šojgu je odgovorio: “Slažem se s vašim zaključcima i prijedlozima. Nastavite s povlačenjem trupa i poduzmite sve mjere za prebacivanje snaga preko rijeke.

“Navodno ćemo otići iz grada, koliko god bolno bilo sada o tome pisati”, stoji na blogu War Gonzo koji na Telegramu ima više od 1,3 milijuna pretplatnika.

“Jednostavno rečeno, Herson se ne može držati golim rukama”, navodi se. “Da, ovo je crna stranica u povijesti ruske vojske. Ruske države. Tragična stranica.”

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?