Milanović: Od ovog trenutka Majke Srebrenice su politička organizacija, Hrvatska će učiniti sve da otkrije počinitelje skrnavljenja spomenika na Kupresu

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik OS RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, piše HMS.ba.

Tom prilikom se u izjavi novinarima, između ostaloga, osvrnuo i na svađu s udrugom ‘Majke Srebrenice.’ Rekao je da se Bakir Izetbegović hvalio da im oni pišu priopćenja.

– Zadnje priopćenje na Twitteru je moralna katastrofa i od ovoga trenutka to je za mene samo još jedna politička organizacija, a ne netko za koga bi trebao imati debelu rezervu i oprez kada govorim. Napisali su da sam fašist koji glumi demokrata. Taj koji je to pisao iz SDA je rekao dobru stvar – ja sam fašist koji suspreže u sebi to 20 godina i ponašam se kao demokrat. Ja sam odlazio u Srebrenicu, borio sam se u Hrvatskoj za prava svih manjina, pa i bošnjačke iako su njihova prava tu na visokoj na razini. Neusporedivo su veća nego prava hrvatskog naroda koji u BiH nije manjina nego konstitutivni narod. I onda napišu da ja glumim demokrata, ali da sam fašista, rekao je Milanović.

– 600 vojnika armije BiH je u zadnjih 20 godina obrazovalo se na institucijama poput ove. Većina je Hrvati, ali ima i Bošnjaka, možda i sinova onih koji su ubijeni u Srebrenici. Jesu li dolazili u neprijateljsku zemlju, upitao, te nastavio: Jučer je izrazbijan spomenik Vukovarcima na ulazu u Kupres. Baš me zanima tko je razbio, nekako mi se čini da nisu Srbi, rekao je hrvatski predsjednik Milanović.

U videu ispod HMS podsjeća na Izetbegovićevo priznanje da se priopćenja Majki Srebrenice pišu u središnjici SDA.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?