Potvrđena optužnica protiv Jasenka Tufekčića (SDA), oštetio proračun za 40.000 KM

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Županije Sarajevo protiv Jasenka Tufekčića (SDA), bivšeg izaslanika i dopredsjedavajućeg Doma naroda Federalnog parlamenta zbog krivičnih djela prevara u službi i krivotvorenje službene isprave.

Jasenko Tufekčić tereti se da je od srpnja 2011. do travnja 2017. godine dok je bio izaslanik, ali i dopredsjedavajući Doma naroda Federalnog parlamenta podnio 355 naloga za službeno putovanje u koje je upisivao neistinite podatke, priopćeno je iz Općinskog suda u Sarajevu.

On je ovu funkciju obavljao ispred Stranke demokratske akcije.

Dakle, koristio je službeni automobil svoje političke stranke, a u naloge za službeno putovanje upisivao je da dolazi osobnim automobilom, iako u vlasništvu nije imao svoj automobil, niti položen vozački ispit. Premda je optuženi imao pravo na korištenje službenog automobila Doma naroda, to je odbio, jer u tom slučaju ne bio imao mogućnost naplate troškova prijevoza već je koristio automobil stranke i za putne naloge koje je podnio parlamentu isplaćeno mu je oko 40.000 maraka, u kojem iznosu je oštećen proračun Federacije BiH

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?