Ovoga vikenda svi putovi vode u čokoladno carstvo

Nenadmašno hedonistički uživati u čokoladnim delicijama, slasticama koje nam itekako podižu raspoloženje, može se najbolje u Opatiji. S čokoladom je već godinama neraskidivo povezana zahvaljujući Festivalu čokolade, najvećem i najstarijem našem događaju posvećenom toj nezamjenjivoj poslastici.

Do 17. stoljeća u njoj je uživala samo elita, vjerovalo se da ta slastica ima ljekovita i afrodizijačka svojstva. Danas, jedna je od najpopularnijih delicija na svijetu, a veza između nje i Opatije neraskidiva je već gotovo dva desetljeća.

– Volimo čokoladu jer nas čini sretnima, fina je, slatka, rekla je posjetiteljica festivala. 

Mliječna, tamna, s dodacima, važno da je čokolada, čak i u kombinaciji sa svinjskom masti.

– Radili smo na receptu 6 mjeseci i kao Nutella je, samo još tri puta bolja, kroz smijeh je rekao Mate Srdanović, proizvođač čokolade.

Sve je dobro ako je napravljeno od čokolade.

– Čokolada je vrlo podatan materijal, možete raditi haljinu od nje, možete raditi skulpture, slike, znači možete raditi sve, kazala je Georgette Yvette Ponte, kiparica i slikarica.

Uvukla se stoga čokolada u sve opatijske pore i obogatila ponudu ugostitelja i hotelijera.

– Čoko masaža uvijek je dobar izbor jer bogata je antioksidansima, čini kožu mekom i elastičnom te umanjuje stres i napetost, istaknula je Martina Ivkić, voditeljica wellness centra.

Baš i kao kad se njezini mirisi i okusi umiješaju u gastroponudu.

– Svi naši gosti mogu uživati u čokoladi u svim mogućim kombinacijama, od deserata do slanih jela, mislim da se radi o najslađem vikendu u godini, rekao je Ivan Sarajlić, glasnogovornik LRH.

Vikendu koji privlači goste, domaće i strane.

– Festival čokolade postao je zaista snažan motiv za dolazak u destinaciju. Promociju radimo i na domaćem i na stranom tržištu, što se vidi po brojkama jer danas u Opatiji ima jako puno Austrijanaca, Nijemaca i već su ovdje grupe koje imaju unaprijed naručene degustacije čokolade, kazala je Suzi Petričić, direktorica TZ-a Opatija.

Ovoga vikenda svi putovi vode u opatijsko čokoladno carstvo, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?