Zekić najavio Hajduk: Bolje da Livaja igra, nogomet je onda ljepši

Nogometaši Slaven Belupa danas će od 17:30 ugostiti Hajduk u Koprivnici. Utakmica će se igrati u sklopu 17. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, a bit će to ujedno i posljednji susret u jesenskom dijelu prvenstva za momčad Zorana Zekića. 

Dvoboj s Hajdukom u svom stilu je najavio Zekić: 

– Drago mi je da karte idu top, sigurno će stadion biti obojan u plavo, sa žestokom podrškom Slavenu, našalio se Zekić te se osvrnuo na ogled s Hajdukom:

– Današnja utakmica i atmosfera oko nje nam je nagrada za ono što smo pokazali tijekom jesenskog dijela prvenstva. Znamo sve njihove kvalitete, ali imamo zamah rezultat u prvenstvu i Kupu i to želimo iskoristiti.

U prvom ogledu ove dvije momčadi u aktualnoj sezoni, odigranom 5. rujna na Poljudu, Hajduk je slavio rezultatom 5:1, piše hrt.hr.

– Odigrali smo s Hajdukom dosta dobru utakmicu, ali nažalost ne cijelu, tako da smo se na Poljudu gadno proveli. Nadam se da ćemo biti pametniji, spremniji, odgovorniji, kompaktniji. Mislim da sami sebi dugujemo da odigramo pravu utakmicu i da nas nagradi. Atmosfera će sigurno biti dobra, motivirajuća, da ti da još jedan poticaj više.

Zekić čestitao Livaji na pozivu za SP i poželio da igra sutra: 

– Prije svega, čestitam mu na pozivu za Svjetsko prvenstvo, to je apsolutno zaslužio. Mislim da čovjek jednostavno uživa u nogometu, vidi se to u svakom njegovom pokretu, u svakom potezu, u govoru tijela. Vidi se koliko se momčad Hajduka oslanja na njega. E sad, kako ga zaustaviti. Jednostavno, kolektivnom igrom. Nekakve ‘flastere‘ ili pozicioniranje isključivo na njega smatram pogubnim jer se onda otvaraju koridori za druge igrače. Probat ćemo se koncentrirati na sebe, da budemo u pravom stanju, u pravom izdanju, u pravim pozicijama tamo gdje trebamo zatvoriti te koridore. Utakmica je fluidna, a jedino što mogu pomoći igračima je da još jednom opišem karakteristike Livaje, na koji način ga se može najbolje čuvati, ako je to ikako moguće. Igrali smo mi dosad protiv Hajduka s njim i bez njega, naravno da je puno lakše kad on ne igra. Ali, kad je u pitanju nekakvo krajnje nogometno razmišljanje, puno je bolje da on igra jer je to onda ipak ljepši nogomet.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?