Zorko: Srebrni iz Rusije ili ova generacija? Teško je reći tko je bolji

Hrvatska nogometna reprezentacija trebala bi nakon ovog vikenda i klupskih obveza početi s okupljanjem. Izbornik Zlatko Dalić se nada kako će njegovi igrači ‘preživjeti’ utakmice u svojim klubovima te zdravi doći u Zagreb, piše hrt.hr. 

Komentar na zbivanja oko reprezentacije dali su u emisiji Studio 4 Mario Zorko Edo Pezzi

– Izbornik Dalić, ali i svi ostali izbornici će vrlo pažljivo promatrati utakmice ovog vikenda. Svi gledaju i svi paze da se netko ne ozljedi, rekao je Zorko te se osvrnuo na odluke pojedinih izbornika da na SP vode i ozlijeđene igrače: 

– Pa to su ekstra klase, bez kojih ta reprezentacija, ne može računati na ozbiljne stvari. Kod nas Gvardiol nije sporan, čak se spominje da će odigrati i sad utakmicu za Leipzig u Bundesligi. On ne bio smio biti sporan s tom ozljedom, imat će masku i neće biti prvi, pa bilo je i ekstremnijih slučajeva poput Petra Čecha, on je stalno imao kacigu. 

Dalić je poručio kako nezadovoljni ne trebaju putovati u Katar:

– Ne znam zašto je to bilo potrebno da izlazi u javnost s tim, on je pokazao autoritet, pokazao je da ima petlju da nekome tko je nediscipliniran da mu pokaže vrata. Svi žele ići na SP, ovo su neki novi, drugačiji momci, to su vrlo ozbiljni profesionalci, Gvardiol mi je prirastao srcu, totalno normalan ‘čovik’. Livaja ima već 30 godina, ali mlade igrače je lakše zavesti, ali ovo su stvarno svi dobri momci i puni smo vjere i optimizma da mogu nešto veliko napraviti. Idemo s velikim entuzijazmom, imamo razloga za to, igrači su vrlo ozbiljni. Moramo odigrati dobru obranu, kao što smo igrali u Ligi nacija, sada nema lake utakmice, to su sve teške utakmice, kaže Pezzi.

Vatreni iz Rusije ili ovi danas? 

– Ova generacija je pokazala da ima potencijal za najveće stvari, ona je u pobjedničkoj seriji. Plasirali smo se prvi put u povijesti na Final 4 Lige nacija i to u skupini gdje su bili svjetski prvaci Francuzi, vrlo jaki i bolje rangirani Danci, Austrija. Pokazali smo u tim utakmicama da imamo potencijala. Teško je reći koja je generacija bolja, ova iz Rusije je imala Modrića, ali i ekstra klase kao što su RakitićMandžukićLovren, Dalić je to sjajno posložio i sve je dobro napravio. Sada je opet napravio dobar popis, 99,99 posto točan. Sada imamo potencijal, vrhunske igrače i pravog lidera, ekstra momčad, rekao je Zorko za kraj. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?